Συνελήφθησαν δύο νεαροί επειδή έφεραν στη Ρόδο 5 κιλά χασίς

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού και 18χρονου έλληνα που συνελήφθησαν από Λιμενικούς μόλις αφίχθηκαν στο νησί μας έχοντας μαζί τους περισσότερα από 5 κιλά χασίς στην κατοχή τους!

Οι δύο άνδρες κρατούνται προκειμένου αύριο να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προχθές το πρωί λίγη ώρα αφότου είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Ακαντιάς το πλοίο της γραμμής προερχόμενο από τον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, οι λιμενικοί αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν τον 25χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στο σακ βουαγιάζ που μετέφερε ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους πέντε κιλών και τριακοσίων ενενήντα ενός γραμμαρίων (5.391gr), εντός πέντε (05) πλαστικών συσκευασιών στην ταξιδιωτική αποσκευή του.   

Εκτός από τον 25χρονο οι λιμενικοί συνέλαβαν και τον 18χρονο Έλληνα ως το συνεργό του πρώτου, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε βάρος τους και τους παρέπεμψε στην ανάκριση όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.