«Καμία έκπτωση στην άμυνα και στην ασφάλεια των νησιών»

«Οι προκλήσεις των καιρών είναι μεγάλες και έχουμε χρέος να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων»!

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγος Γρηγόριος Ρουμάνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης παραλαβής από τον Υποστράτηγο Νικόλαο Χιονή, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, και του διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Νικολάου Μανωλάκου. 

Στην τελετή, η οποία έγινε στη Στρατιωτική Μεραρχία στα Κοσκινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, και παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι αντιπεριφερειάρχες Θωμάς Σωτρίλλης και Χαράλαμπος Κόκκινος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Πάππου, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Τάτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α΄Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Μιχάλης Καληωράκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Τσιτσικάς  εθνοφύλακες, έφεδροι αξιωματικοί και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

 

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του απερχόμενου διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου Νικολάου Χιονή, ο οποίος υπηρέτησε για 14 μήνες την 95η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», «σχηματισμό – όπως ο ίδιος είπε- με πολλαπλές ιδιαιτερότητες και υποχρεώσεις».

 

 

Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο κ. Χιονής τόνισε μεταξύ άλλων πως «αποχωρώντας, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί τήρησα στο ακέραιο όσα υποσχέθηκα την ημέρα που ανέλαβα τη διοίκηση του Σχηματισμού. Παρέλαβα 7 νησιά και παραδίδω 7 νησιά.

Με τη βοήθεια της Παναγίας και του Ταξιάρχη πετύχαμε, τοποθετώντας ένα λιθαράκι στο έργο των προκατόχων μας. 

 

 

Αρωγός στο έργο μας υπήρξαν οι κατά τόπους τοπικές κοινωνίες τόσο της Ρόδου όσο και της Καρπάθου, της Σύμης, της Τήλου, της Χάλκης, της Κάσου και του Καστελλόριζου, οι οποίες στήριξαν κάθε προσπάθειά μας. Σας προτρέπω όλους, να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη να στηρίζετε και τον καινούργιο Διοικητή».

«Καμία έκπτωση στην άμυνα και στην ασφάλεια»
Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γρηγόρης Ρουμάνης είπε πως αποτελεί «εξαιρετική τιμή»  για εκείνον η τοποθέτησή του στη διοίκηση της Μεραρχίας μας, καθώς στη θέση αυτή διακρίθηκαν άριστοι συνάδελφοι του, μεταξύ των οποίων και ο απερχόμενος διοικητής κ. Χιονής.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον βασικό άξονα της διοίκησής του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως, πρόθεσή του είναι η άμεση ανάληψη δράσης για την υπέρβαση παγιωμένων αγκυλώσεων. 

 

 

«Σας καλώ λοιπόν να συνεχίσετε άοκνα τις προσπάθειες προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη μαχητική ικανότητα ώστε να διαμορφώσουμε το μελλοντικό περιβάλλον.
Προσβλέπω σε σας με απόλυτη εμπιστοσύνη γνωρίζοντας τις ικανότητες σας, την αφοσίωση και την αγάπη σας για την Πατρίδα» είπε ο νέος διοικητής.

«Οι προκλήσεις των καιρών είναι μεγάλες και έχουμε χρέος να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Το μοναδικό αγαθό το οποίο οι συμπατριώτες μας επιβάλλεται να έχουν χωρίς εκπτώσεις, είναι αυτό της άμυνας και της ασφάλειας, προϊόν που παρέχεται από τη δική μας αποστολική διάθεση.
Σας διαβεβαιώνω ότι στην ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή της πατρίδας μας όπου έχουμε ταχθεί από την πολιτεία να φυλάμε Θερμοπύλες θα υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά και τα δίκαια του ελληνισμού» είπε ο Υποστράτηγος κ. Ρουμάνης.