Ξεκινούν οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της «25ης Μαρτίου 1821» στη Ρόδο που θα κορυφωθούν την Κυριακή με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από σήμερα το πρωί έως και το βράδυ του Σαββάτου, ενώ θα φωταγωγηθούν όλα τα δημοτικά και δημόσια κτίρια της επικράτειας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει τα εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΩΡΑ 11.00 π.μ.: Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία με ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές.

ΩΡΑ 12.00 μ.μ.: Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους-οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλέξανδρου Διάκου, στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο Βωμό της Πατρίδας).

Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται: Για το μνημείο του Παπά και του Δασκάλου - Βιντζηλαίος Μιχάλης, Κ.Φ.Α. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, για τον Ανδριάντα του ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου-Τερζής Αθανάσιος Κ.Φ.Α. του Μουσικού Λυκείου Ρόδου, για την Προτομή του Ελ. Βενιζέλου-Καμπούρης Ιωάννης ΚΦΑ του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου για την προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου-Τσουκνίδα Πανδώρα ΚΦΑ του 4ου Γυμνασίου Ρόδου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΩΡΑ 7.30 μ.μ.: Παρουσίαση βιβλίου του Μανώλη Μακρή “Ιστορία της Ρόδου” από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου στο δημοτικό θέατρο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΩΡΑ 8.00 π.μ.: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 95 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

ΩΡΑ 10.00 π.μ.:  
- Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.
- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 09.55 π.μ.
- Εκφώνηση πανηγυρικού από την κ. Στέλλα Βουτσά, Διδάκτωρ Λογοτεχνίας και καθηγήτρια Φιλολογίας στο 4ο Λύκειο Ρόδου.
- Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

ΩΡΑ 11.00 π.μ.: ΠΑΡΕΛΑΣΗ, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων, των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων “Εργάνη Αθηνά” και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών, κέντρου παιδικής μέριμνας θηλέων Ρόδου, του Διεθνούς Σχολείου Ρόδου, των Δημοτικών Σχολείων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου.
Κλείνει η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λπ. θα έχει ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνης, ΚΦΑ, Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής.
Βοηθοί ορίζονται οι: κ. Μαντικός Νικόλαος-ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Σταυριά Αναστασία- ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Κουλτζή Άννα-ΚΦΑ Μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου.

ΩΡΑ 12.00 μ.μ.: Χορευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην Εθνική Επέτειο από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Ρόδου “Ο Μωριάς” σε συνεργασία με τους Συλλόγους των Θεσσαλών και Ρουμελιωτών Ρόδου.
ΩΡΑ 12.10 μ.μ.: Πέρας των εκδηλώσεων
Τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζεται η κ. Κούκου Βασιλική.