Ένα τριήμερο στη φύση  με πολύ κόσμο και μουσική

Άλλο ένα «Ίστριος Winter Camp», το 7ο κατά σειρά και το καλύτερο όλων -κατά κοινή ομολογία- μέχρι το επόμενο, ολοκληρώθηκε στις 16,17 και 18 Μαρτίου στην Ίστριο, το οποίο διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιστρίου «Άγιος Μερκούριος», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την στήριξη του Δήμου Ρόδου, της Τοπικής Κοινότητας Ιστρίου, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και πλήθος ομάδων εθελοντών.

Ήταν ένα τριήμερο στη φύση με ελεύθερο κάμπινγκ, πολλή μουσική, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, μοναδικές παραδοσιακές συνταγές, άφθονο ποτό και φυσικά όλα αυτά δωρεάν, αφού στο χώρο της εκδήλωσης απαγορευόταν κάθε είδους οικονομικής συναλλαγής. Παράλληλα με τον εναλλακτικό και φυσιολατρικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου.

Στο «7ο Ίστριος Winter Camp» φέτος, στήθηκαν πάνω από 600 αντίσκηνα με περίπου χίλιους κατασκηνωτές ενώ  τον χώρο της εκδήλωσης επισκέφτηκαν 2000 και πλέον άτομα οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα όσα έχουν κάνει το «Ίστριος Winter Camp» την μεγαλύτερη εναλλακτική εκδήλωση του νησιού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, ήταν καθοριστική η συμβολή των τοπικών μας φορέων και κάποιων ανθρώπων οι οποίοι μας βοήθησαν και διευκόλυναν το έργο μας, αναλυτικότερα ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ν. Α., τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αντιπερ/χη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη καθώς και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, τον Δήμο Ρόδου, τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Παλαιολόγο, τον Προϊστάμενο Καθημερινότητας της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ρόδου κ. Κώστα Μπερδή καθώς και το προσωπικό της δημοτικής ενότητας Ν. Ρόδου, την Τ.Κ. Ιστρίου και τον πρόεδρο κ. Βασίλη Βουκκή, την ΔΕΥΑΡ και τον Πρόεδρο της κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη καθώς και τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Καρατζιά, την 95 ΑΔΤΕ, την ΙΕΚ Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και τον κ. Παναγιώτη Κουντούρη, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και τον πρόεδρό της κ. Παναγιώτη Εγγλέζο, τους πολιτιστικούς συλλόγους Έμπωνα και Γενναδίου για την συμμετοχή τους, τις ομάδες εθελοντών που συμμετείχαν Malona Discovery, Ο.Α.Κ. και Extreme Rhodes, την ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου που ήλεγχε την πυρασφάλεια του χώρου, την εταιρεία φύλαξης χώρου ΔΙΑΣ G&M Security για την ασφάλεια του χώρου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου για την υγειονομική κάλυψη του χώρου, τα συγκροτήματα, τους καλλιτέχνες και dj που μας ταξίδεψαν μουσικά καθόλη την διάρκεια του τριημέρου, τον Δωδεκάηχο για την καλλιτεχνική επιμέλεια των συγκροτημάτων, την δημοσιογράφο κα. Ροδούλα Λουλουδάκη για την παρουσίαση της εκδήλωσης, την Carolyn με την ομάδα της  Rhodes Adventures για τις πολύ όμορφες δραστηριότητες που έκανε σκορπώντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, τον κ. Σπ. Βορεινάκη για την παραχώρηση της γεννήτριας, τον Σύλλογο Μικρόσωμων Αλόγων «Φαέθων» για την στήριξή του και όλους τους απλούς εθελοντές οι οποίοι με όσα μέσα διέθετε ο καθένας μας βοήθησε ώστε να πραγματοποιηθεί το «7ο Ίστριος Winter Camp».

Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο από τα «Πεταλάδικα» ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη από τον σύλλογό μας προσέφεραν στον κόσμο μοναδικές συνταγές καθώς και τον Παναγιώτη με την Βάσω από την «Πάνω Βρύση» στο Γεννάδι οι οποίοι μας προσέφεραν καφέδες οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, καθώς επίσης και τον αγαπητό μας φίλο Πανταζή Χούλη ο οποίος για άλλη μια χρονιά μας φώτισε τον Σταυρό.

 Συνεχίζοντας, πολύτιμη ήταν η αρωγή των χορηγών μας οι οποίοι και φέτος στήριξαν όπως κάθε χρόνο την εκδήλωση μας, ειδικότερα, ευχαριστούμε τους μεγάλους χορηγούς μας.
Ευχαριστούμε θερμά ακόμη, όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, οι οποίοι πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο το «7ο Ίστριος Winter Camp» και τέλος ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στο 8ο Ίστριος Winter Camp, στο ίδιο μέρος, την ίδια εποχή…
«Ίστριος Winter Camp…South Hope!!!»