Στο Περιφερειακό η νέα σύμβαση για την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί πιθανόν στα τέλη Μαρτίου θα συζητηθεί η νέα προγραμματική σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ  που θα υπογραφεί ανάμεσα στην περιφέρεια, την ΠΕΔ και την εταιρία, αφού δοθούν όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τα ελεγκτικά όργανα.

Η σύμβαση που καταρτίστηκε από την εταιρία, ελέγχθηκε από τη νομική υπηρεσία της περιφέρειας και οδεύει πλέον στη συνεδρίαση του σώματος για έγκριση, ενώ συζήτηση θα γίνει και στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου την επόμενη Τρίτη επίσης για να εγκριθεί.

Θα είναι πεντάμηνης διάρκειας, το ύψος της θα ανέρχεται σε 449.750 ευρώ ενώ το προσωπικό που θα απασχοληθεί είναι 62 άτομα.

Συγκεκριμένα το προσωπικό θα αποτελείται από 4 οδηγούς οχημάτων-ομαδάρχες, 17 οδηγούς οχημάτων, 3 χειριστές μηχανημάτων έργου, 30 εργάτες γενικών καθηκόντων, 4 άτομα διοικητικό προσωπικό, 1 δασοπόνο, 1 πολιτικό μηχανικό, 1 λογιστή, και 1 μηχανικό αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι φέτος οι εργαζόμενοι της εταιρίας θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας καθώς πήραν την πιστοποίηση που απαιτείται και δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν δράση.

Το φετινό πρόγραμμα εργασιών και παρεμβάσεων θα είναι ελαφρώς τροποποιημένο σε σχέση με πέρσι καθώς προστέθηκαν διάφορα σημεία του νησιού τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να ενταχθούν ώστε να γίνουν και σε αυτά καθαρισμοί.