Δεν έχουν  το Θεό τους: Αυξάνουν τα όρια  για  την ασφαλιστική κάλυψη ανέργων

Απαράδεκτη, εξοντωτική και άθλια χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, την κυβερνητική τροπολογία που αντί να βελτιώνει,  χειροτερεύει τις προϋποθέσεις για την χορήγηση και ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας στους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, με βάση την τροπολογία αυτή, από 1ης Μαρτίου 2019, οι μισθωτοί θα πρέπει να έχουν 75 ημέρες ασφάλισης για να ανανεώσουν το βιβλιάριο τους αντί για 50 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα, για τους μη μισθωτούς αύξησε τους μήνες ασφάλισης από δύο σε τρεις.

Ιδιαίτερα για την περιοχή μας αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν ανασφάλιστοι, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμπληρώσουν αυτές τις προϋποθέσεις λόγω της εποχικότητας, αλλά και της μεγάλης ανεργίας που υπάρχει σε διάφορους κλάδους, όπως είναι οι οικοδόμοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα, με αποτέλεσμα να μην έχουν τις πλήρεις καλύψεις  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το ΕΚΡ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτή την απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση, που αυστηροποιεί το πλαίσιο χορήγησης ασφαλιστικής κάλυψης για τους εργαζόμενους.

Δεν είναι δυνατόν – καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, τη στιγμή που η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία αυξάνεται ραγδαία, η κυβέρνηση να αυξάνει το όριο των ενσήμων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.