Προ της Μεγάλης Εβδομάδος

Του Δημητρίου Π. Λυκούδη

Προ της Μεγάλης Εβδομάδος ο καιρός και οι ετοιμασίες όλων εξεκίνησαν. Πάσχα Άγιον, Πάσχα Μυστικόν, Πάσχα Πανσεβάσμιον κοντεύει!

Η απαρχή της Ζωής, η νίκη του θανάτου, έαρ πνευματικό και πανευφρόσυνο! Πλην, όμως, μη λησμονείς εκείνον τον μιαρόν Ιούδα, τον απεχθή και δόλιο, τον βδελυρό και παμπόνηρο και - φεύ! - τους ακολούθους του απανταχού της γης και τόπου, εχθές, σήμερον και την αυριανήν...!

Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης ανήκε στην πρώτη χορεία των αγίων Αποστόλων, στην ομάδα των 12 μαθητών του Κυρίου, καθώς από τους πρώτους πλησίασε και ακολούθησε τον Χριστό. Παρέμεινε δίπλα στον Κύριο τρία ολόκληρα χρόνια. Συνέφαγε μαζί Του, συνανεστράφηκε πολλάκις, άκουσε τους μελίρρυτους λόγους Του, οσφρήστηκε τον πανεύοσμο ανασεμό Του, γεύθηκε και απόλαυσε την μακαρία και θεία συντροφιά Του. Παρά, δε ταύτα, δούλος και δόλιος, επρόδωσε τον Κύριο της Δόξης και εκέρδησε των χρημάτων την αντίδοση.

Ιούδες και σήμερον, αγαπητοί αναγνώστες! Ιούδες γύρω μας και ανάμεσά μας, Ιούδες και προδότες δίπλα μας και μέσα μας! Σταυρωτές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όσοι, όσοι λέγω, από εμάς συνεχίζουμε να προδίδουμε Εκείνον νυχθημερόν και ακαταπαύστως! Σταυρωτές και Προδότες του Χριστού μας! Σταυρωτές του Χριστού μας και - άκουσον άκουσον! - και εντός της Αγίας μας Εκκλησίας!

Ιούδας ο μαθητής και επίβουλος, ο δούλος και διάβολος! Ιούδες του σήμερα! Ιούδες της αμετανοησίας και αδιαντροπιάς, της έπαρσης και αδιαλλαξίας, του φθόνου και της χαμέρπειας, του οικουμενισμού και της κακέκτυπης «εκκλησιαστικής διπλωματίας», της παχυλής αναισθησίας και του αδηφάγου πλουτισμού σας! Ιούδες του σήμερα και Σταυρωτές εσαεί του Γλυκυτάτου Ιησού...!