Σε χαμηλά επίπεδα φέτος  οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων

Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στο θαλάσσιο τουρισμό της Ρόδου καθώς από τον επόμενο μήνα, «πυκνώνουν» οι κρουαζιέρες, σε Αιγαίο και Μεσόγειο και πολλά από τα κρουαζιερόπλοια προσεγγίζουν και το λιμάνι μας.

Ο Απρίλιος είναι παραδοσιακά ο μήνας κατά τον οποίο ξεκινούν τα ταξίδια, με όλο και περισσότερα κρουαζιερόπλοια να καταπλέουν στη Ρόδο, αν και φέτος δεν θα πρέπει να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα από την κρουαζιέρα.

Σύμφωνα με το τελικό πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί, τον επόμενο μήνα θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Ρόδου 13 κρουαζιερόπλοια, και μάλιστα στις 30 Απριλίου τελευταία μέρα του μήνα, θα δέσουν 4 κρουαζιερόπλοια.

Στις 22, 23 και 30 Απριλίου, τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν και είναι τα Europa, και Golden Iris θα διανυκτερεύσουν στη Ρόδο, και θα αναχωρήσουν την επόμενη μέρα. 
Ουσιαστικά εκείνη τη μέρα θα γίνει και η έναρξη της τουριστικής περιόδου στο λιμάνι καθώς θα κατακλυστεί από τουρίστες τόσο η περιοχή του λιμανιού όσο και της παλιάς πόλης.  Αναλυτικά το πρόγραμμα του Απριλίου έχει ως εξής: