Η μαγική παράσταση  της θεατρικής ομάδας «Τόπι» στα σχολεία της Ρόδου

Της Ρένας Παπακωνσταντίνου
Εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ε ναι λοιπόν..... υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κρατούν την υπόσχεσή τους.
Μία τέτοια υπόσχεση πήρα τον Σεπτέμβρη του '17 μετά το τέλος μιας παιδικής παράστασης στο "Studio Μαυρομιχάλη" στα Εξάρχεια, και στις 6 Φεβρουαρίου 2018 έγινε πραγματικότητα!


Η βραβευμένη ομάδα «Τόπι» και ο αγαπημένος μου φίλος Δημήτρης Πλειώνης, ηθοποιός και σκηνοθέτης της ομάδας, έκανε την επιθυμία μου πραγματικότητα και επισκέφτηκε το νησί μου γιανα μαγέψει κι εδώτους μικρούς μαθητές.

"Κολλέγιο Ρόδου", "Ροδίων Παιδεία" , " 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού"…από όπου κι αν πέρασαν, οι εντυπώσεις ήτανπαραπάνω από θετικές και τα παιδικά χαμόγελα πιο πλατιά από ποτέ.

Η ανεκτίμητη αξία της φιλίας και η απαραίτητη ενίσχυση της παιδικής αυτοπεποίθησης διαδόθηκαν στόμα με στόμα στις παιδικές ψυχούλες των θεατών και άφησαν τους πόρους του μεγάλου γιατρού και ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι να ριζώσουν και να βγάλουν άνθη μυρωδάτα και μοναδικά.

Η Ρόδος απέδειξε πως ξέρει να εκτιμά το καλό θέαμα για τα παιδιά μας και οι επαγγελματίες έδωσαν απλόχερα ό,τι τους ζητήθηκε,ώστε να προσφέρει το νησί μας τη φιλοξενία που φημιζόταν τόσα χρόνια πριν.

Η βόλτα στο Μαντράκι και το πέρασμα από γνωστό μεζεδοπωλείο αποδείχθηκε πλήρως γευστική και μερακλίδικη όπως υποσχόταν και το όνομα του μαγαζιού.

Η περατσάδα από το όμορφο νεοκλασσικό και η φιλόξενη Τερέζα, ξεσήκωσαν τις αισθήσεις από τα μεζεδάκια και τα πικάντικα αρώματα.

Η κομψότητα και οι δυνατές μουσικές δεν άφησαν ασυγκίνητους τους φίλους μας στο πέρασμά τους από τη γνωστή παραλία του Έλλη και χάθηκαν για λίγο στους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Η διαμονή σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και η πολύτιμη οργάνωση της γλυκιάς Εύης  τούς εξασφάλισε όνειρα γλυκά και πουπουλένια και προσέφερε ποιότητα γευστική στον βασιλιά μας Κωνσταντίνο Δανίκα, το κορίτσι με το μουστάκι, την αέρινη και μοναδικη ντελικάτη ύπαρξη της αντροπαρέας Μαρίνα Πανηγυράκη, του πολυταξιδεμένου και λαοφιλή μάγου μας Στράτου Σωπήλη και φυσικά του ιδιοκτήτη του ιδιόμορφου αυτού τσίρκου και θηριοδαμαστή Δημήτρη Πλειώνη.

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους Ροδίτες που στάθηκαν επάξια στο ύψος τους και να μεταφέρω τον ενθουσιασμό και τις ευχαριστίες προς αυτούς, από τους αγαπημένους μου φίλους.

Να κλείσω με το τραγούδι της παράστασης που είναι και ευχή για κάθε άνθρωπο μικρό και μεγάλο....

"Αν κάποτε σκόνταψες,
Αν κάποτε έπεσες....
Αλήθεια μπορείς
Να ξανασηκωθείς
Τα δεσμά σου να σπάσεις
Μην το φοβηθείς...."