Ο στίβος σε κάθε …γωνιά της Δωδεκανήσου

Τον ερχόμενο Μάιο θα γίνουν στην Πάτμο, ξανά μετά από την περσινή προσπάθεια, οι αγώνες των Kids Athletics εκεί, καθώς πλέον το νησί έχει το δικό του σύλλογο στίβου και καλό είναι μέσα από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου να υπάρχουν οι ανάλογες κινήσεις, πάντα με αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Στους αγώνες αυτούς με τη μορφή παιχνιδιού θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες από τα  δημοτικά σχολεία της Σκάλας, της Χώρας και του Κάμπου Πάτμου ως μια πρώτη γνωριμία με τον στίβο.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ, Σάββας Διακονικόλας είχε ήδη την περασμένη περίοδο μια επίσκεψη για τον σκοπό αυτό στο νησί της Αποκάλυψης, αφού και το τμήμα στίβου του Ξάνθου κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εκτός φυσικά από το συγκεκριμένο νησί, η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος και η Λέρος έχουν διοργανώσει αυτούς τους αγώνες είτε με την ευκαιρία των διασυλλογικών πρωταθλημάτων είτε και εκτός αυτών, δίνοντας ευκαιρίες σε σωματεία με οργανωμένες ακαδημίες αλλά και σε σχολεία να αναδεικνύουν το έργο τους.

Άλλωστε η ΕΑΣ της περιοχής μας είναι από τις πρωτοπόρες στο αναπτυξιακό κομμάτι αφού κατάφερε να εγκαινιάσει πριν δέκα χρόνια μια «χρυσή» συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, Δήμους και Περιφέρειες, για το πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’.

Σημαντικά σημεία από την εγκύκλιο σχετική με τα Kids Athletics από τον ΣΕΓΑΣ:
Βασικός άξονας δράσης, με τη συνδρομή και της ΙΑΑF, αποτελεί το πρόγραμμα Kids’ Athletics και στα πλαίσια του προγραμματισμού που έχει κάνει η IAAF για το Kids’ Athletics, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχει επιλεγεί ως μία από τις Ομοσπονδίες στις χώρες υψηλού βαθμού προτεραιότητας, που έχει τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Σχέδιο Εργασίας (project)
Η υλοποίηση του έργου ορίζεται λεπτομερώς από:
Περιοχές – Σχολεία – Σωματεία: Η εφαρμογή του προγράμματος πρέπει να προωθηθεί σε όλες τις περιοχές αρμοδιότητας των Ε.Α.Σ. – Τ.Ε., με έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχει Σωματείο Στίβου.
Τα δεδομένα που συλλέγονται (περιφέρειες, πόλεις, σχολεία, σωματεία) καταγράφονται αναλυτικά και αποστέλλονται στην IAAF με το αντίστοιχο στατιστικό δελτίο (ανά 2 μήνες).
Πληθυσμός – Στόχος: Μέσα στη χρονική περίοδο που ορίζεται θα πρέπει να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα συνολικά 201.600 μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Εκπαιδευτές – Προσωπικό: Συνολικά θα απασχοληθούν στο έργο 576 προπονητές – εκπαιδευτές του προγράμματος.

Η ομάδα των 24 επικεφαλής εκπαιδευτών του προγράμματος απαρτίζεται από τους Τεχνικούς Συμβούλους των Ε.Α.Σ. – Τ.Ε. που ήδη επιμορφώθηκαν και πιστοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ΕΠΑΚΑΒ.

Οι 24 επικεφαλής με τη σειρά τους εκπαιδεύουν ήδη ο καθένας 24 βασικούς καθηγητές του προγράμματος, οι οποίοι αποτελούν και το βασικό κορμό υλοποίησης του προγράμματος ανά Ε.Α.Σ. – Τ.Ε.
Συνολικά δηλαδή, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 24x24= 576 άτομα.