Ανοιχτή επιστολή του κοινοτάρχη Φανών  προς τον Ν. Σαντορινιό

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον συμπατριώτη μας  υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, απευθύνει με επιστολή του στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της κοινότητας Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης, αναφερόμενος στο χρόνιο και οξύ πρόβλημα που υπάρχει στο λιμανάκι των Φανών, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες.

Ο κος Νικολίτσης, κοινοποιεί την επιστολή αυτή και στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νοτίας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, τον οποίο από κοινού καλεί να αναλάβουν σχετική δράση, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του λιμανιού στις Φάνες, οριστικά και αποτελεσματικά.

Σημειώνεται ότι εδώ και πολλές εβδομάδες και πάλι οι  ψαράδες στις Φάνες βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση,  καθώς για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια η είσοδος του λιμανιού έχει «φρακάρει» με φύκια και άμμο με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η είσοδος και η έξοδος των σκαφών.

Στην αναφορά του στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ο πρόεδρος του  Κοινοτικού συμβουλίου Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης, ζητά την άμεση παρέμβαση του Λιμενικού Ταμείου της περιοχής μας, και του ίδιου του υφυπουργού Ναυτιλίας, έτσι ώστε να γίνουν γρήγορα οι απαραίτητες ενέργειες και να ξεπεραστεί το πρόβλημα που και πάλι παρουσιάστηκε.

Εκτός του ότι έχει παραλύσει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα το γεγονός αυτό εγκυμονεί για ακόμα μια φορά τεράστιους κινδύνους για τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών, ιδιωτικών και τουριστικών σκαφών οι οποίοι ίσως να μη γνωρίζουν το πρόβλημα, και να επιχειρήσουν να εισέλθουν στο λιμανάκι των Φανών.

Σημειώνεται ότι στους ναυτικούς ψηφιακούς και ηλεκτρονικούς χάρτες και τα ανάλογα συστήματα που χρησιμοποιούνται στη ναυσιπλοΐα  το λιμανάκι των Φανών στο οποίο λειτουργεί ειδικός φάρος, είναι καταχωρημένο ως αλιευτικό καταφύγιο.