Αύριο το τελευταίο «αντίο» στον Ροδίτη ξενοδόχο, Μπάμπη Παλογιαννίδη

Απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας, σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλεύονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ηλικία 62 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, ο ροδίτης ξενοδόχος Χαράλαμπος Παλογιαννίδης.

Ο Μπάμπης Παλογιαννίδης, όπως όλοι τον γνώριζαν, ήταν ενεργό μέλος της Ροδιακής κοινωνίας και είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του επί σειρά ετών στα κοινά, μέσα από τις θέσεις όπου υπηρέτησε στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου σε όλες τις θητείες του Βασίλη Μηναϊδη και στον ΠΡΟΤΟΥΡ.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις  3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Ρόδου.

Ο Μάνος Κόνσολας
Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κος Μάνος Κόνσολας σημειώνει για την απώλεια του ανθρώπου Μπάμπη Παλογιαννίδη:

«Ο Μπάμπης Παλογιαννίδης ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε και ανέπνεε μέσα στον τουρισμό.

Σφράγισε με την παρουσία του μια ολόκληρη εποχή, συνδέθηκε με πρωτοποριακές δράσεις για την προβολή και προώθηση του τουρισμού της Ρόδου.Έφυγε πρόωρα και άδικα από κοντά μας, ενώ είχε πολλά ακόμα να προσφέρει.

Για μένα υπήρξε πολύτιμος και καλός φίλος. Στην οικογένειά του, στη σύζυγο και το γιο του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Νικητιάδης

Με αφορμή το θάνατο του Μπάμπη Παλογιαννίδη, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο θάνατος του Χαράλαμπου (Μπάμπη) Παλογιαννίδη, αφήνει ένα τεράστιο κενό στον τουρισμό της Δωδεκανήσου. Ο Μπάμπης , υπήρξε για πολλά χρόνια η ψυχή του

Ο ΠΡΟΤΟΥΡ  και με την παρουσία και τη δράση του, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τουρισμού των νησιών μας. Τόσο στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, όσο και στον ΟΠΡΟΤΟΥΡ με την εμπειρία , τις πρωτοβουλίες και τη διαρκή διάθεση προσφοράς στα κοινά, ο Μπάμπης Παλογιαννίδης υπήρξε κεφάλαιο για τον τουρισμό της Δωδεκανήσου.

Δεκάδες εκδηλώσεις της Ρόδου σε όλες τις τουριστικές αγορές της Ευρώπης είχαν την σφραγίδα του Μπάμπη. Εκθέσεις σε ποταμόπλοια, γαστρονομικά φεστιβάλ, διαρκής και έντονη παρουσία της Ρόδου στις μεγάλες εκθέσεις του Βερολίνου και του Λονδίνου, επαφές με τα μεγαλύτερα τουριστικά μέσα ενημέρωσης, ήταν μερικά μόνα από τα έργα που αφήνει πίσω του.

Με την ιδιότητα του Υφυπουργού Τουρισμού, είχα την τύχη να συνεργαστώ πολλές φορές μαζί του και να ζητήσω τη βοήθειά του, που προσέφερε πάντα με χαμόγελο, για την προώθηση του τουρισμού μας.

Ο Μπάμπης, είχε καταφέρει υπό την καθοδήγηση του π. Προέδρου της ΠΟΞ Βάσου Μηναϊδη, να καταστήσει τον ΟΠΡΟΤΟΥΡ  υπόδειγμα (Βest Practice), για τον τρόπο που πρέπει ένας προορισμός να οργανώνει την τουριστική του ανάπτυξη.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που μου ζητήθηκε από Ενώσεις Ξενοδόχων  άλλων προορισμών της χώρας μας, να τους επισκεφθεί ο Μπάμπης για να τους μεταφέρει τις γνώσεις και τη πείρα του για τον τρόπο που πρέπει να οργανωθεί και να λειτουργήσει ένας αντίστοιχος με τον ΟΠΡΟΤΟΥΡ φορέας σε άλλες περιοχές.

Ο Μπάμπης Παλογιαννίδης , θα μείνει πάντα στη μνήμη μας ως ένας από τους μεγάλους στυλοβάτες του τουρισμού μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Αιωνία του η μνήμη και συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο και στον μοναδικό του γιό για τον οποίο αισθανόταν υπερήφανος.»