Ζαννετίδης: Δεν θα βρουν τίποτα όσο και να προσπαθούν!

Για επιχειρηματικό πόλεμο μίλησε χτες ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, αναφερόμενος στις τελευταίες αντιπαραθέσεις που σημειώνονται σε τοπικό επίπεδο, γύρω από το διαγωνισμό των φωτιστικών led της περιφέρειας, ενώ απάντηση έδωσε και στα σχόλια για τα φασόλια της νότιας Ρόδου και το κόστος των εκδηλώσεων.

Ειδικότερα ο κ. Ζαννετίδης με αφορμή τις αναρτήσεις του αντιδημάρχου Δημήτρη Τσίκκη στο fb και τις ανακοινώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Κόκκινου, με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης επεσήμανε τα εξής: «Θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να πούμε ότι διαβάζοντας αυτές τις αναρτήσεις θα πρέπει αυτοί που το κάνουν να είναι πιο προσεκτικοί και να διαβάζουν πολύ καλά και να βλέπουν, ότι ούτε ένα ευρώ δε δαπανήθηκε για ένα… γραμμάριο λόπι για την αγορά του προϊόντος από την περιφέρεια.

Είναι προσφορά και δωρεά των παραγωγών και είναι ντροπή να λέγονται διάφορα και να σχολιάζονται πόσα ξοδεύτηκαν. Δεν είναι μόνο για τα λόπια αλλά για την παραγωγή και τις γιορτές που διοργανώνει σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, τους συλλόγους και τους παραγωγούς η περιφέρεια για όλα μας τα προϊόντα τα οποία προσφέρουν οι παραγωγοί. Η περιφέρεια δεν πλήρωσε ποτέ ούτε ένα ευρώ για τα προϊόντα, είναι δωρεά για τη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις για να γνωρίσουν και να γευτούν τα προϊόντα. Οτιδήποτε αναγράφεται είναι ένα μεγάλο ψέμα». 

Επίσης πρόσθεσε ότι αυτές οι εκδηλώσεις έχουν και το ανάλογο κόστος, που έχει να κάνει με τα εκτυπωτικά, την προβολή, την παρουσία της ορχήστρας, τις ηχοφωτιστικές καλύψεις, και με την ευκαιρία έκανε γνωστό ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας προκειμένου να αναδειχτεί το λόπι ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης. Αυτό το διάστημα διανύει την περίοδο των ενστάσεων.

«Δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα για να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα τοπικά μας προϊόντα και τη γαστρονομία μας. Είναι ντροπή να λέγονται ότι ξοδεύονται χρήματα για την αγορά προϊόντων. Όλες οι δαπάνες είναι με ομόφωνες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής εγκεκριμένες από τα ελεγκτικά όργανα χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι νομιμότατες» κατέληξε. 

Για τα φωτιστικά led
Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε γύρω από το διαγωνισμό των led είπε τα εξής: «Σε ότι αφορά τα led και τη μηνυτήρια αναφορά από το διαγραμμένο χωρικό αντιπεριφερειάρχη, έχω να σχολιάσω τα εξής: δεν θα βρουν τίποτα όσο και να προσπαθούν, τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και την ομάδα του όσο και αν προσπαθούν δεν μπορούν να την πειράξουν. Δε θα βρουν τίποτα. Διαβάζω δημοσίευμα ότι «ο Χατζημάρκος ανέθεσε σε δικούς του»… έλεος! 

Αναρτήθηκαν οι όροι διακήρυξης, έγιναν ενστάσεις, εξετάστηκαν από την αρμόδια επιτροπή «έπεσε» ο διαγωνισμός και έχουμε συνέχεια. Εμείς σε κάθε περίπτωση έχουμε υποχρέωση να λαμβάνουμε υπόψη τα ελεγκτικά μας όργανα. Δεν καταλαβαίνω αυτή την… πρεμούρα. Δεν θα βρουν τίποτα, όσο και να προσπαθούν όσο και να λένε. Εμείς κοιτάζουμε τα προβλήματα των νησιών για τα οποία δίνουμε καθημερινή μάχη σε όλα τα επίπεδα, παρά την τραγική υποστελέχωση είμαστε όρθιοι και παλεύουμε. Κριτής μας είναι ο κόσμος. Να πω σε αυτούς που μας κρίνουν ότι και αυτοί κρίνονται. 

Αυτή τη στιγμή είμαστε στην προσαρμογή της απόφασης της αρχής εξέτασης προδικαστικών προσφυγών, στη νέα διακήρυξη που θα «ανέβει» το επόμενο διάστημα. Ωστόσο μελετούμε και τις αποφάσεις της ανεξάρτητης αρχής καθώς προηγούμενες αποφάσεις έχουν εγκρίνει παρόμοιο διαγωνισμό.

Είναι ένας επιχειρηματικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα, πολλοί δήμοι και πολλές περιφέρειες συμμετέχουν σε αυτό, προβληματίζει όλη την αυτοδιοίκηση αυτή η κατάσταση και εμείς μελετούμε προσεκτικά την επόμενη κίνησή μας. Όποτε είμαστε έτοιμοι θα έρθουν στην οικονομική επιτροπή οι νέοι όροι της διακήρυξης».

Επανήλθε ο Χ. Κόκκινος
Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος επανήλθε χτες στο θέμα με νέα ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει ότι, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είναι βραχυκυκλωμένος και πολλαπλά εκτεθειμένος μετά την απόφαση να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τα led. Αναλυτικά επισημαίνει τα εξής:

«Ο κ. Γ. Χατζημάρκος πολλαπλά εκτεθειμένος από τον ΑΚΥΡΩΘΕΝΤΑ από τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ προϋπολογισμού 4,5 εκ. € για προμήθεια λαμπτήρων led (σελ. 53, αριθμός απόφασης 127/2018 τής Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, Δ’ Κλιμάκιο με έκδοση 20.2.2018), αρνείται να απαντήσει σε συγκεκριμένα δημόσια ερωτήματά μου. Κατά την πάγιά του τακτική: συκοφαντεί, βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα, απειλεί έμμεσα και παραχαράσσει εσκεμμένα πολιτικά σκεπτικά μου και απόψεις και επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. 

Μακριά από την αλήθεια, απών από τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, με έλλειψη ουσιαστικού έργου, ταύτισε τις φωτογραφίες που διαρκώς βγάζει για προσωπική του προβολή, με το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ διαγωνισμό 4,5 εκ. € για προμήθεια λαμπτήρων led στα νησιά μας, ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Είναι εμφανέστατο ότι ο κ. Γ. Χατζημάρκος ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ MOY ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ LED, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 4,5 ΕΚ. €!!!
Είναι σε δύσκολη θέση, «βραχυκυκλωμένος» και απελπισμένος. Άλλωστε δεν απάντησε ούτε στα κεντρικά Μ.Μ.Ε. όταν αυτά κατήγγειλαν το διαγωνισμό τής Π.Ν.Αι. για τα led πριν ακυρωθεί από τη Δικαιοσύνη!

Η Δικαιοσύνη ήδη έχει αναλάβει δουλειά για την υπόθεση. Το γνωρίζει καλά... Όπως γνωρίζει καλά ότι ο Αντιπρόεδρος τής Ν.Δ. κ. Χατζηδάκης κατέθεσε επερώτηση για φωτογραφικούς διαγωνισμούς έργων οδοφωτισμού στη Βουλή. Θα είχε ενδιαφέρον να απαντούσε έστω σε αυτόν, διότι η Ν.Δ. ήταν το κόμμα που τον στήριξε στις εκλογές τού 2014 για να γίνει περιφερειάρχης...

Υ.Γ. 1: Ζητώ το δελτίο τύπου μου να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τής Π.Ν.Αι., η οποία δεν είναι ιδιοκτησία τού κ. Γ. Χατζημάρκου και αναρτά δελτία τύπου προσωπικής επιλογής του (από 30.1.2015 έχουν αποκλεισθεί οι ανακοινώσεις μου επειδή δεν συμφωνούμε με τις πρακτικές και τις επιλογές του…)
Υ.Γ. 2: Στους «στεναχωρημένους» που αναφέρει ο κ. Γ. Χατζημάρκος και στα υπόλοιπα κοσμητικά επίθετα και αυθαίρετες εικασίες και απόψεις που αναγράφει στην ανακοίνωσή του, να εντάξει τον εαυτό του! Ο ίδιος με τις πρακτικές και τα λόγια του πέφτει σε αδιέξοδα και μεγαλώνει τα προβλήματά του. 
Χωρίς φόβο (διότι δεν τρομοκρατούμαι από κανέναν…) και με πάθος και εντιμότητα θα υπερασπιστώ τους πολίτες τού τόπου και τη νομιμότητα. Η επιχείρηση λασπολογίας εναντίον μου είναι μπούμερανγκ πλέον για τους εμπνευστές της». 

Νέα απάντηση περιφέρειας
Νέα απάντηση έδωσε χτες στον κ. Κόκκινο το γραφείο τύπου της περιφέρειας το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Στη συνέχεια του παραληρήματος του Χ. Κόκκινου, δύο μόνο παρατηρήσεις : 
-Ας κάνει κανένα ταξιδάκι να ξεσκάσει. Ξέρει αυτός τον τρόπο: με διπλοπληρωμένα ή πλαστά παραστατικά.
- Πολύ θα ήθελε να είναι όργανο της Δικαιοσύνης η ΑΕΠΠ. Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν είναι».