Στο Περιφερειακό η κόντρα με το δήμαρχο της Ρόδου

Θέμα συζήτησης θα αποτελέσει στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου νοτίου Αιγαίου η αντιπαράθεση ανάμεσα στην περιφέρεια και στο δήμο Ρόδου, αναφορικά με την εκτέλεση των έργων, ζήτημα που έχει δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Το σώμα συνεδριάζει τη Μεγάλη  Δευτέρα στη Σύρο, το θέμα το οποίο θα εισηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη και εξ αντικειμένου αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον, καθώς η περιφέρεια θεωρεί ότι η επίθεση που δέχτηκε από το δήμαρχο της Ρόδου με αφορμή το έργο στο Ροδίνι, έγινε εσκεμμένα για να την πλήξει.  

Συγκεκριμένα το θέμα αποτυπώθηκε στην ημερήσια διάταξη ως εξής: «Συζήτηση επί της σκοπούμενης διατάραξης των σχέσεων Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης μετά την πρόσφατη επίθεση στον Β ΄βαθμό από τον Πρόεδρο της Π.Ε. (Νοτίου Αιγαίου).

Στη συνεδρίαση θα γίνει επίσης ενημέρωση για το θέμα που αφορά το διαγωνισμό προμήθειας των φωτιστικών led στο οδικό δίκτυο της Ρόδου μετά από αίτημα μελών του περιφερειακού συμβουλίου, και θα συζητηθεί η σύναψη της νέας προγραμματικής σύμβασης με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Επίσης ενημέρωση θα γίνει για τα παρακάτω ολοκληρωμένα έργα:
-Υδροδότηση πόλης Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά
-Ανάθεση διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του έργου
-Σύναψη σχετικής συμφωνίας με (δήμο Ρόδου) και (ΔΕΥΑΡ).