Διαμαρτυρία-έκκληση για λύση

Αναφέρει συμπολίτισσά μας τα εξής:

«Κάποτε, πριν λίγα χρόνια, είχα την τύχη να κατοικώ στην περιοχή της Ανάληψης. Σήμερα, δυστυχώς, έχω την ατυχία να κατοικώ στην ίδια περιοχή.

Πριν λίγες μέρες, σ΄έναν από τους περιπάτους μας με τον σύζυγό μου ( περιπάτους μετ΄ εμποδίων λόγω των αμέτρητων σκυλοακαθαρσιών), μια (από τις πολλές) κυρία παρακολουθούσε το συμπαθέστατο σκυλάκι της που μόλις είχε κοσμήσει το πεζοδρόμιο με τα …..έργα του.

Σε ερώτησή μου, «αυτά ποιος θα τα μαζέψει;» η απάντηση ήταν: «άι παράτα μας κυρά μου πρωί πρωί» και αποχώρησε ικανοποιημένη που με έβαλε στην θέση μου. Κάποια άλλη στιγμή σε παρόμοια περίπτωση, η σκυλοϊδιοκτήτρια μου είπε: «εσύ τι είσαι; Ποια είσαι;»

Απαντώ λοιπόν: Είμαι μία πολίτης που δεν έχω πια το δικαίωμα ενός απλού περιπάτου! Μένω στην οδό Αθηνών, οδό σκυλοκουράδας για την ακρίβεια, στην (κάποτε) όμορφη Ανάληψη που σήμερα έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο απόπατο.

Η οργή μου έφτασε στο αποκορύφωμα σήμερα το πρωί που είδα επάνω στο ένα από τα δύο παγκάκια, απέναντι απ΄το σπίτι μου,  ακαθαρσίες. Το παγκάκι στο μικρό πλάτωμα κάτω απ΄τον πεύκο, που κάποτε κάθονταν οι αποσταμένοι διαβάτες και αγνάντευαν πέρα τη θάλασσα!

Βέβαια κάτω απ΄τα παγκάκια ο χώρος έχει καλυφθεί πλήρως από ακαθαρσίες σκυλιών κάθε ηλικίας και ράτσας, οπότε θεωρήθηκε αναγκαίο από τους φιλόζωους να ανεβάσουν το ζωντανό τους επάνω στο παγκάκι!

Θέλω να διευκρινίσω ότι αγαπώ τα συμπαθή τετράποδα που δεν φταίνε σε τίποτε και έχουν κάθε δικαίωμα να περπατούν και αυτά σε καθαρά πεζοδρόμια. Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, δεν νομίζω ότι είναι εικόνα πεζοδρομίων αυτή για να κάνουν τον περίπατό τους οι πολυπληθείς επισκέπτες μας, γιατί το κακό δεν περιορίζεται δυστυχώς μόνο στην γειτονιά μου. Απευθύνομαι λοιπόν σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Άς γίνει επιτέλους κάτι!

Παρθένα (Νίτσα) Κουρτίδου».