Η τραγική ιστορία 4 παιδιών του «Δωδεκάνησος» που χάθηκαν στο βυθό αγκαλιασμένα από τη δύστυχη μάνα

Αντί για την Αυστραλία πνίγηκαν στην θάλασσα, ενώ ο πατέρας περιμένει

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 4 ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ” ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΤΙΧΗ ΜΑΝΑ


Τα τραγικώτερα θύματα του ναυαγίου του “Δωδεκάνησος” ήταν κατά κοινή ομολογία η Αννα Παραδείση, με τα 4 παιδιά της. Ο χαμός τους λύπησε τον περισσότερο κόσμο και με φρίκη σκέπτονται όλοι και σχηματίζουν την εικόνα των ανηλίκων, κλεισμένων μέσα στο σαλόνι του καραβιού, να πνίγωνται αστραπιαία απ’ τα νερά.

Η Φωτεινούλα, ο Γιωργάκης, ο Μπάμπης και ο Θεοδωράκης πνίγηκαν στην αγκαλιά της μάνας τους, που ανίκανη να τα βοηθήση προτίμησε να τα αγκαλιάση και να πάει μαζύ με το πλοίο, κάνοντας μιαν ύστατη προσευχή...

Ισως μπορούσε μονάχη της να σωθή αλλά ήταν μάνα. Μάνα κι αυτό τα εξηγεί όλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Οι εδώ συγγενείς των μας είπαν ότι ο σύζυγος της Αννας και  πατέρας των παιδιών Στέφανος Γεωργίου Παραδείσης, βρίσκεται στην Αυστραλία από τρία χρόνια. Και αφ’ ότου πήγε, επεδίωκε να τους πάρη κοντά του. Δυστυχώς όμως το μικρότερο ήταν αδιάθετο και οι γιατροί της Επιτροπής δεν επέτρεπαν την αναχώρηση.

Τώρα τελευταία ωστόσο, το μικρό, ήταν μια χαρά. Και πριν 15 ημέρες η Μάνα πήρε τα παιδιά της κι ήρθε στη Ρόδο. Είχε πάρει την απόφαση να φύγη πια. Ηλθαν κι έμειναν σ’ ένα σπίτι της οδού Απολλωνίου Ροδίου, στου ξαδέλφου των. Και εν τω μεταξύ ετοίμασαν τα χαρτιά, πέρασαν απ’ την Επιτροή και ετοιμάστηκαν να επιστρέψουν για να περιμένουν στους Λειψούς την ειδοποίηση.

Το πρωί του Σαββάτου μπήκαν στο πλοίο. Ο Γιωργάκης 5 χρονών έβαλε τα κλάματα. Και φώναζε: «όχι να μην πάμε μ’ αυτό το πλοίο. Να φύγουμε με το μεγάλο. Να μην πάμε. Δεν θα πάμε μ’ αυτό στην Αυστραλία...». Κανείς όμως δεν έδωσε σημασία.

Ας σημειωθή ότι επρόκειτο να πάη μαζί και μια θεία τους. Κάποια εξαδέλφη όμως, Ευαγγελία, την εμπόδισε.

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΓΓΕΛΜΑ
Οταν έφθασε στη Ρόδο το φοβερό άγγελμα, οι συγγενείς των  παιδιών δεν το πίστευαν. Βεβαιώθηκαν όμως την Τρίτη, όταν είδαν τα πτώματα. Κι έγινε θρήνος στο σπίτι τους.
Και τώρα καθώς μας είπαν, δεν τολμούν ακόμη να τηλεγραφήσουν στον πατέρα των παιδιών. Τι να του πουν;
- Είναι τόπο φοβερό μας είπε ο κ. Ηλίας Παραδείσης, που φοβόμαστε. Αν το μάθη θα τρελλαθή!

ΕΤΙΜΗΘΗ ΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΥΠΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Ως πληροφορούμεθα κατόπιν εισηγήσεως του Προεδρείου του Τμήματος “Τέχναι-Επιστήμαι-Γράμματα” των Παρισίων ετιμήθη υπό της Γαλλικής Κυβερνήσεως δια χαλκού, μεταλλίου και διπλώματος ο κ. Μιχαήλ Παυλίδης δια τας προς τον Τουρισμόν και τους Γάλλους τουρίστας υπηρεσίας του.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΕΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΝ
Αύριον αναχωρεί εις Αθήνας προκειμένου να αναλάβη την Διεύθυνσιν του μικροβιολογικού και βιομηχανικού εργαστηρίου του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, ο μέχρι τούδε διευθυντής του Μικροβιολογικού Ινστιτούτου του Γενικού κρατικού νοσοκομείου Ρόδου κ. Νικόλαος Μαρκέττος.

ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΠΛΕΥΣΟΥΝ 15 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ
Συμφώνως προς τας δηλώσεις των τουριστικών πρακτορείων της Ρόδου προς το κεντρικόν Λιμεναρχείον Ρόδου, κατά το πρώτον 15νθήμερον του προσεχούς μηνός Απριλίου, θα καταπλεύσουν εις τα Ροδιακά ύδατα 15 εν συνόλω τουριστικά ατμόπλοια, διαφόρων εθνικοτήτων.