Κέντρο του στίβου το Κορακόνερο

Η Δωδεκάνησος συνεχίζει να φιλοξενεί σπουδαίους αγώνες του κλασικού αθλητισμού και φέτος, με το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» να γίνεται ουσιαστικά το κέντρο της ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.

Το σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου πρόκειται να γίνει εκεί το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών αλλά και το διασυλλογικό συνθέτων Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ όπως και την προηγούμενη χρονιά. Αν και στην αρχή υπήρξε ενδιαφέρον από νησί των Κυκλάδων, τελικώς η διοργάνωση μεταφέρθηκε στα Δωδεκάνησα και τη Ρόδο, παρουσία κορυφαίων αθλητών κι αθλητριών.

Αυτή η διοργάνωση αντικαθιστά το διασυλλογικό πρωτάθλημα με τη μορφή που γινόταν παλαιότερα από τον ΣΕΓΑΣ και είχε χάσει κατά πολύ το ενδιαφέρον του, ώστε να προκύψουν οι προκρίσεις για το Πανελλήνιο Ανδρών-Γυναικών στις 14-15 Ιουλίου στην Πάτρα. Ήδη ο Δήμος Ρόδου έχει αποφασίσει για τη χρηματοδότηση της φιλοξενίας των αποστολών, κάτι σίγουρα θετικό όσον αφορά την εξέλιξη της διοργάνωσης.

Να αναφερθεί πως, το 2016 οι αγώνες είχαν γίνει στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα στην Κω με περιορισμένη όμως συμμετοχή από πλευράς των συλλόγων από τις Κυκλάδες αφού αρκετοί ήταν νεοσύστατοι, χωρίς αθλητές κι αθλήτριες των απαιτούμενων, βάσει προκήρυξης, ηλικιών.