Η Ρόδος είναι ο δικός μου κρυφός παράδεισος

Η Ρόδος είναι ο δικός μου κρυφός παράδεισος

Η Ρόδος είναι ο δικός μου κρυφός παράδεισος

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3901 ΦΟΡΕΣ

Τη νέα συλλογή νυφικών και φορεμάτων παρουσίασε η σχεδιάστρια Όλγα Καραβερβέρη

Η σχεδιάστρια Όλγα Καραβερβέρη, με καταγωγή από την Ρόδο, βρέθηκε για λίγες μέρες στο νησί μας προκειμένου να παρουσιάσει τη συλλογή νυφικών και φορεμάτων της, προκειμένου να συναντήσει από κοντά τις μέλλουσες νύφες του 2018.

Η ίδια, μίλησε στην "Ροδιακή" για τη νέα της συλλογή με τίτλο LA VIE καθώς και πως εμπνεύστηκε για αυτήν, αλλά και για την ποδιά που φόρεσε η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που είναι σχεδιασμένη απο την ίδια.

Η ίδια μίλησε και για το γεγονός ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά παίρνει μέρος στην εβδομάδα μόδας της χώρας μας, ενώ αναφέρθηκε και σε αναμνήσεις της από το νησί μας.

Κυρία Καραβερβέρη, αυτές τις μέρες βρίσκεστε στην γενέτειρά σας την Ρόδο. Ποιος καλός άνεμος σας φέρνει στο νησί;
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επισκέφθηκα την Ρόδο για να παρουσιάσω τη συλλογή των νυφικών και των φορεμάτων μου στο νησί των Ιπποτών, την ιδιαίτερη πατρίδα μου και να συναντήσω από κοντά τις μέλλουσες νύφες του 2018. Είναι πολύ σημαντική η επαφή του δημιουργού με τους πελάτες του καθώς έτσι χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης. Αφουγκράζομαι τις ανάγκες τους και έτσι μου δίδεται η δυνατότητα να ανταποκρίνομαι σε αυτές. Γιατί πιστεύω βαθιά πως μια δημιουργία πρέπει να είναι μοναδική καθώς μοναδική είναι και κάθε γυναίκα που την επιλέγει, μοναδική και η στιγμή που την φορά...


Ποια θα είναι η ονομασία της καινούργιας σας συλλογής και τι καινούργιο θα δούμε;
Η νέα μου συλλογή είναι ένας ύμνος στη ζωή, η αποτύπωση των συναισθημάτων μας, των εικόνων που βλέπουμε, των χρωμάτων που κυριαρχούν δίπλα μας κάθε μέρα: το λευκό του φωτός και το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας... Ονομάζεται LA VIE ... και μιλά στην καρδιά της σύγχρονης γυναίκας, με τους πολλαπλους ρόλους, τις δεσμεύσεις. Στόχος μου είναι να την αποδεσμεύσει από τα δεσμά της και να την κάνει να νιώσει κατ'αρχήν εσωτερικά ελεύθερη από αυτά. Θέλω φορώντας την να αγαπήσει τον εαυτό της περισσότερο. Η γυναίκα είναι η ζωή. Φέρνει τη Ζωή.


Σχεδιάσατε επίσης την ποδιά που φοράει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ως πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.
Είναι μεγάλη μου η χαρά που συνεργάζομαι με την αγαπημένη τηλεοπτική μας σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Νησιώτισσες και οι δύο, εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος και αυτή η συνεργασία ήταν μια μεγάλη γιορτή. Όπως γιορτή είναι για τα νησιά ο τίτλος της Ευρωπαικής Γαστρονομικής Περιφέρειας που κατέκτησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η Αργυρώ με την εμπειρία και το ταλέντο της εκπροσωπεί επάξια αυτή την προσπάθεια που κάνει τα νησιά μας γνωστά σε όλον τον κόσμο. Και για εμένα ήταν μεγάλη χαρά να φτιάξω την ποδιά που φόρεσε στην εκδήλωση της Νέας Υόρκης τόσο η ίδια όσο και οι σεφ του club Dames d'Escoffier που μαγείρεψαν μαζί της. Την ποδιά την εμπνεύστηκα από την αρχιτεκτονική του κτιρίου του Ιδρύματος James Beard και τον εσωτερικό του διάκοσμο. Οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές από όλες τους και εγώ πολύ χαρούμενη.

Ποια η σχέση σας με την αιγαιακή διατροφή;
Όταν μεγαλώνεις σε νησιώτικη οικογένεια είναι λογικό στο καθημερινό τραπέζι να πρωταγωνιστούν συνταγές του Αιγαίου. Και σε αυτή την παράδοση εμμένω και εγώ και έχω εκπαιδεύσει και τα παιδιά μου. Στην Αθήνα που ζω, πάντα όταν βρίσκω νησιώτικα προϊόντα τα προτιμώ. Οι γεύσεις και τα αρώματα της Ρόδου με ταξιδεύουν στα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας και στα Κυριακάτικα τραπέζια της γιαγιάς. Εφόδια ζωής. Ανεκτίμητος θησαυρός...

Συμμετέχετε και στην εβδομάδα μόδας της χώρας μας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς;
Συμμετέχω για 3η συνεχή χρονιά με τον ίδιο ενθουσιασμό και το ίδιο πάθος. Σαν μικρό παιδί περιμένω να δω τα μάτια των παρευρισκομένων την ώρα που περνούν μπροστά τους οι δημιουργίες μου στην αρχή, και μετά στο τέλος βγαίνοντας να καταλάβω από το χειροκρότημα την ικανοποίησή τους. Η μόδα είναι .... δύσκολο σπορ. Πρέπει ο καλλιτέχνης/δημιουργός, ο ένας, να ικανοποιήσει την κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Εγώ η μία , τις πολλές. Και να νιώσουν όλες μοναδικές. Δεν είναι εύκολο. Αλλά είναι συναρπαστικό. Κάθε φορά το ίδιο συναίσθημα. Μοναδικό.

Πόσο έχει επηρεάσει την πώληση νυφικών η κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας;
Κοιτάξτε, σαφώς και η κρίση έχει επηρεάσει και το νυφικό. Όμως επειδή μιλάμε για την πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας, σας λέω πως είναι συγκινητική η προσπάθεια όλων των νέων γυναικών, να μην κάνουν έκπτωση στο όνειρο, στην ημέρα που ονειρεύονται από παιδιά. Βλέποντας αυτή την αντίδραση και ο Οίκος μας έχει να προσφέρει μια γκάμα επιλογών που ικανοποιεί όλα τα budget και όλες τις επιθυμίες. Γιατί εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε.... φτερά στα όνειρα και όχι να τα σταματούμε. Αυτή είναι η μαγεία...


Έχετε όμορφες αναμνήσεις από την Ρόδο; Θέλετε να μας περιγράψετε κάποιες από αυτές;
Η Ρόδος μου, ο δικός μου κρυφός Παράδεισος είναι το καταφύγιο της σκέψης μου μέσα στις πολύβοες απαιτήσεις της καθημερινότητάς μου. Θα την αδικούσα εάν αναφερόμουν σε μια ανάμνηση. Είναι πολλές. Οι μυρωδιές, τα χρώματα, οι εικόνες. Όλα συνθέτουν τη Ρόδο της παιδικής μου ηλικίας όπου πρωταγωνιστούσε η αθωότητα, το φως. Το Μπλε της θάλασσας μας και το λευκό του φωτός που λάμπει πάνω από το νησί μας, οδηγός της ζωής και της ύπαρξής μου. Το Ρόδον της.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος