Είχε κρύψει το χασίς στη μηχανή του αυτοκινήτου

Με περισσότερα από 400 γραμμάρια χασίς τα οποία είχε κρυμμένα στη μηχανή του αυτοκινήτου του (!) ταξίδεψε στο νησί μας 41χρονος που εντοπίστηκε από Λιμενικούς, συνελήφθη και κρατείται, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου.

Η σύλληψη του 41χρονου έγινε προχθές στις 11 το πρωί από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 41χρονος ήρθε στο νησί μας με πλοίο της γραμμής φέρνοντας μαζί και το αυτοκίνητό του.
 


Κατά την έξοδό του από το πλοίο εντοπίστηκε από τους λιμενικούς οι οποίοι του έκαναν έλεγχο και βρήκαν επάνω του ποσότητα 0,8 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Ακολούθησε έλεγχος στο αυτοκίνητο και στις αποσκευές του 41χρονου, από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λιμενικού, ο οποίος και εντόπισε σε σημείο κοντά στην μηχανή του αυτοκινήτου (εσωτερικά του οχήματος), μία (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους τετρακοσίων είκοσι επτά (427gr) γραμμαρίων. Επιπλέον, από περαιτέρω έλεγχο που ακολούθησε στις αποσκευές του, βρέθηκε μία (01) ζυγαριά ακριβείας.

Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο και η ζυγαριά ακριβείας κατασχέθηκαν, ενώ ο 41χρονος συνελήφθη και χθες συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του κα. Κατερίνα Βολονάκη προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.
 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος εξεταζόμενος προανακριτικά από τους Λιμενικούς ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης τα τελευταία 20 χρόνια και πως τα ναρκωτικά τα είχε προμηθευτεί από έναν αθίγγανο στην Θεσσαλονίκη έναντι του ποσού των 250 ευρώ και τα έφερε μαζί του στη Ρόδο όπου επρόκειτο να δουλέψει τη σαιζόν, αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Σε κάθε περίπτωση ο 41χρονος κρατείται και αναλυτικά εξηγήσεις θα δώσει σήμερα το μεσημέρι στην ανακρίτρια Ρόδου.