Αναβλήθηκε η έγκριση για την σύμβαση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αναβλήθηκε η έγκριση  για την σύμβαση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αναβλήθηκε η έγκριση για την σύμβαση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Με πρόταση του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, αναβλήθηκε η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές το βράδυ επειδή, όπως είπε, δεν ενημερώθηκε επίσημα ότι ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα από το περιφερειακό συμβούλιο, και για ακόμα μία φορά δεν απέφυγε να κάνει σχόλιο περί «καπελώματος» του Δήμου!

Καταρχήν, ο κ. Χατζηδιάκος ανέφερε ότι, μέχρι και προχθές, αν και βγήκε η ημερήσια διάταξη του π.σ., δεν γνώριζε ότι περιελάμβανε και το θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αφού στον ίδιο δεν ήρθε αρμοδίως ένα έγγραφο που να λέει ότι θα το ψηφίσουν, με αυτή τη διαδικασία κτλ.

Έτσι, θεώρησε ότι πρέπει να ψηφιστεί πρώτα από το π.σ. και επεσήμανε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να υπάρχει μία συνεργασία.

Θύμισε, μάλιστα, αυτό που είχε πει, ότι χωρίς τα χρήματα της Περιφέρειας δεν μπορεί να πληρωθεί το προσωπικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αλλά και χωρίς τα δεκαεπτά μηχανήματα που διαθέτουν δεν μπορούν να κάνουν εργασίες.

Είπε, στη συνέχεια, ότι το αποτέλεσμα που μετράει είναι ότι όλα αυτά είναι υπέρ του τόπου και επειδή το παρακολούθησε χρόνια, δεν μπορεί να καπελώνεται ο Δήμος, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, οι υπηρεσίες. Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπήρξαν περιπτώσεις που έπρεπε να δώσουν το ο.κ. συνάδελφοί τους της Περιφέρειας για να φύγουν οχήματα που ανήκουν στο Δήμο και να πάνε σε ένα χωριό.

«Ή έχουμε συνεργασία ή δεν έχουμε», είπε και συνέχισε λέγοντας: «Τη δομή την πιστεύουμε, το αποτέλεσμα για τον τόπο που μετράει το θέλουμε γιατί μέσα από συνεργίες μπορεί να γίνει αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάποιους όρους, ποιος κάνει τι και πως λειτουργεί», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του δ.σ. κ. Στέργος Στάγκας εξέφρασε την έκπληξή του από αυτά που άκουσε και είπε ότι γνωρίζει ότι τα βυτία δούλευαν νυχθημερόν και ποτέ δεν δημιουργήθηκε τέτοιο θέμα.

Είπε, επίσης, ότι δεν πρέπει να αργοπορήσουν και να χάσουν οι εργαζόμενοι το πεντάμηνο και πρότεινε να ψηφιστεί το θέμα εφόσον ψηφίζεται και τη Δευτέρα στο π.σ. ώστε το αργότερο 1η Αυγούστου να πιάσουν δουλειά. Και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Υψηλάντης παρότρυνε να ψηφιστεί το θέμα.

Ωστόσο ο Δήμαρχος επέμεινε ότι δεν του έχει έρθει ένα έγγραφο αρμοδίως από την Περιφέρεια και είπε ότι τη Δευτέρα που θα γίνει η έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. θα το περάσουν ομόφωνα. Έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι αναγνωρίζει ότι έγιναν εργασίες από την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, πλύθηκαν σχολεία κτλ., τόνισε ωστόσο ότι τώρα λειτουργεί με ένα τελείως καινούργιο μοντέλο αλλά πρέπει να υπάρχει ένα fair play συνεργασίας και όχι να χρειάζεται συνέχεια να παίρνουν έγκριση από την Περιφέρεια αλλιώς να μην μπορούν να παρέμβουν κάπου.

Ο κ. Πάλλας
Σε δηλώσεις του χθες, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, κ. Αγαπητός Πάλλας, αφού είπε ότι δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση λόγω κάποιου προβλήματος, ανέφερε ότι σωστά ο Δήμαρχος ζήτησε την αναβολή του θέματος λόγω και της απουσίας της δικής του αλλά και κάποιων θεμάτων για τα οποία έπρεπε να ενημερώσει το δ.σ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η π.σ. είναι έτοιμη, έχει κατατεθεί και στην περιφέρεια και τέλη του μηνός θα περάσει από το π.σ. Έτσι, λογικά ο Δήμαρχος ζήτησε την αναβολή του θέματος ώστε να περάσει πρώτα από το π.σ. και μετά από το δ.σ.

Ο αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν θα είναι ο ίδιος με πέρυσι, 62, και η π.σ. είναι ίδια με πέρυσι. Ευχήθηκε να εγκριθεί γρήγορα και από τον Επίτροπο και από την Αποκεντρωμένη ούτως ώστε αρχές Ιουλίου να πιάσει δουλειά η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Ήδη η ΠΕΔ, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, έχει στείλει όλα τα αυτοκίνητα για συντήρηση ώστε να είναι έτοιμοι. Η π.σ. θα είναι τριμερής, δηλαδή μεταξύ Περιφέρειας, ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και Δήμου Ρόδου. Και δήλωσε: «Πιστεύω να πάνε όλα καλά, κάποια προβληματάκια τα οποία υπάρχουν σε ό,τι αφορά τη λειτουργία θα τα ξεπεράσουμε.

Νομίζω ότι και ο Δήμαρχος αλλά και ο Περιφερειάρχης-τουλάχιστον έτσι δείχνουν-ότι με εμπιστεύονται ως Πρόεδρο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και πιστεύω ότι μέσα από το Δ.Σ. της αλλά και τους εργαζόμενους θα μπορέσουμε και φέτος να ανταποκριθούμε σ’ αυτό που λέει η π.σ. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι συνάδελφοι είναι ότι εμείς έχουμε μία προγραμματική και βάσει αυτής εκτελούμε το έργο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι αν δεν υπάρχει μέσα στην π.σ.».

Στη συνέχεια, όμως, ο κ. Πάλλας εμφανίστηκε προβληματισμένος για το τι θα γίνει το 2019 μια και στις αρχές του λήγει το καταστατικό της Εταιρίας και αν δεν αλλάξει και εγκριθεί και δεν γίνει μία νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο των τροποποιήσεων του Καλλικράτη, δυστυχώς η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ δεν θα λειτουργήσει το 2019.

Όπως είπε, έχουν κάνει επαφές με τον Υφυπουργό κ. Σαντορινιό και τον βουλευτή κ. Γάκη, τους έχουν δώσει τα στοιχεία ώστε να επεκταθεί ο χρόνος λειτουργίας της Εταιρίας με το καταστατικό για τα επόμενα δέκα χρόνια. «Εάν δεν περάσει από τη Βουλή, δυστυχώς έχουμε αυτό το σοβαρό θέμα που αυτό πρέπει να μας απασχολεί και όχι κάποιες κόντρες μεταξύ μας στο πως θα λειτουργήσει και με τι καθεστώς θα λειτουργεί η Εταιρία», τόνισε ο ίδιος.

Φέτος, η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα είναι πεντάμηνη όπως και πέρυσι, το ποσό με το οποίο τη χρηματοδοτεί η Περιφέρεια είναι 495 χιλιάδες ευρώ και κάνοντας καλή διαχείριση προσπαθούν ανταπεξέλθουν.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, χθες, ο Αντιδήμαρχος κάλεσε την ομάδα πολιτικής προστασίας του Δήμου για να τους προμηθεύσουν με υλικά δασοπυρόσβεσης και γενικά να οργανωθούν ώστε να είναι έτοιμοι ενόψει του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμη

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!