Άσκηση για τους σεισμούς

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η Φάση της δράσης «Εκπαιδευτική Δραστηριότητα για τη Διαχείριση του σεισμικού κινδύνου σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»  στο σχολικό συγκρότημα 2ου ΕΠΑ.Λ./2ου Ε.Κ. Ρόδου στους Αγίους Αποστόλους.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που οργανώνονται και υλοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), για τη λήψη μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από σεισμούς.

Η 1η φάση της δράσης περιελάμβανε:
1) Άσκηση εκκένωσης του σχολικού κτιρίου την οποία επόπτευαν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δ. Ρόδου, αλλά και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου (Π.Υ.Ρ.) και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.)

2) Ομιλία στους μαθητές του σχολείου με θέμα «Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση Σεισμού» από την κ. Αναστασία Ιωακειμίδου, Αγρονόμο & Τοπογράφο Μηχανικό M.Sc. O.Α.Σ.Π.

3) Ομιλία στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου με θέμα «Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στα Σχολεία» από την Δρ. Ασημίνα Κούρου, Γεωλόγο, Προϊστάμενο Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης O.Α.Σ.Π.


Η δράση περιλαμβάνει συνολικά 3 φάσεις. Η 2η φάση της δράσης έχει προγραμματιστεί για το αμέσως προσεχές διάστημα και περιλαμβάνει σεμινάρια κατάρτισης του εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα πυρόσβεσης, πρώτων βοηθειών, ψυχολογικής υποστήριξης και διαχείρισης κρίσεων, όπως επίσης και νέα άσκηση εκκένωσης του κτιρίου. Η δράση θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, με την τελική άσκηση – επίδειξη υποδειγματικής εκκένωσης σχολικού κτιρίου και αντιμετώπισης κρίσεων εν ώρα σεισμού.

Οι διευθύνσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ. και του 2ου Ε.Κ. Ρόδου ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές της εν λόγω δράσης.