Γ. Χατζημάρκος:  «Κρίμα, ντροπή και αμαρτία  για τις ευκαιρίες που χάνονται σε αυτό τον τόπο»

«Κρίμα, ντροπή και αμαρτία για τις ευκαιρίες που χάνονται σε αυτό τον τόπο» δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος μιλώντας στο notos news  και στην εκπομπή «Ουδέτερη ζώνη»,  για το πρόβλημα που προέκυψε στις σχέσεις του με τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε αναίτια και αστήριχτη την επίθεση που δέχτηκε η περιφερειακή από τη δημοτική αρχή, λέγοντας πως στηρίχθηκε σε ψέματα, υπογραμμίζοντας σε όλους τους  τόνους τη βοήθεια που προσφέρει η υποστελεχωμένη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στους 32 Δήμους της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

«Παρά την υποστελέχωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καταφέραμε και είμαστε όρθιοι. Έχουμε το μεγαλύτερο βαθμό συνεργασίας με τον Α’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς έχουμε υπογράψει περισσότερες από 300 προγραμματικές συμβάσεις για έργα και δράσεις στους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος, επισημαίνοντας ωστόσο πως η  βοήθεια που παρέχει στους Δήμους η Περιφέρεια δεν αναγνωρίζεται από όλους αν και σε κάποιες περιπτώσεις αποτελεί το μοναδικό στήριγμά τους. Παράλληλα ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε πως ο ίδιος στις συναντήσεις που έχει με Υπουργούς της Κυβέρνησης αναδεικνύει πάντα τα προβλήματα   των Δήμων, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην πορεία των υπό εξέλιξη προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους.

Επίσης  ο κ. Χατζημάρκος, αν και δήλωσε πως δεν είναι ο πολιτικός της κορδέλας, θα παραστεί στα σημερινά εγκαίνια του ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου μαζί με τον Φώτη Χατζηδιάκο, ένα έργο που, όπως είπε, έγινε με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό πρέπει να προβληθεί για να μην υπάρξουν ποινές, δηλαδή επιστροφή χρημάτων.
Αναφερόμενος στο πρώτο θέμα της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, που αφορά την κόντρα μεταξύ του Α’ και του Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι,  επιβάλλεται να συζητηθεί μετά τις ύβρεις που δέχτηκε στο πρόσωπό του, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης,  από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του.

Ο κ. Χατζημάρκος και σήμερα εμφανίστηκε αμετακίνητος στην απόφαση της περιφερειακής αρχής να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμου Κόκκινου, λέγοντας χαρακτηριστικά
«Όσοι δεν τοποθετήθηκαν  αντιπεριφερειάρχες και οι αδικημένοι εργολάβοι, ξαφνικά έγιναν φίλοι, μετατρέποντας την πολιτική ζωή σε βούρκο. Οι  συκοφαντίες  και οι  λασπολογίες που χρησιμοποιούν εναντίον μας, δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Η στάση σύνεσης που κράτησε η περιφερειακή αρχή απέναντι σε αυτό το μέτωπο του πολιτικού βούρκου, θα αντικατασταθεί δυστυχώς με προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Στον βούρκο που έφτιαξαν οι ίδιοι, εκεί θα καταλήξουν».

Όμως ιδιαίτερα αιχμηρός σήμερα ο κ. Χατζημάρκος, ήταν και για τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Τσίκκη, τον οποίον κατηγόρησε πως όταν ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, προέβη σε προφορικές αναθέσεις έργων, πολλών χιλιάδων ευρώ.
«Δεν μπορεί σήμερα ο αντιδήμαρχος που προέβη σε προφορικές αναθέσεις έργων να αναφέρεται στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από την περιφερειακή αρχή. Όλες οι αποφάσεις μας είναι αναρτημένες στο Διαύγεια. Πρόκειται για εξευτελισμό της πολιτικής ζωής. Κάποιοι μετατρέπουν, την πολιτική σε  κακόφημη γειτονιά, γιατί μόνο σ’ αυτήν μπορούν να επιβιώσουν. Κάποιοι επέλεξαν τον βούρκο γιατί αυτό τους συμφέρει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος.