Θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους

Την ικανοποίησή του για δύο θετικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα προχθές σε κεντρικό επίπεδο, οι οποίες όμως επηρεάζουν και τους εργαζόμενους της περιοχής μας, εξέφρασε, σε δηλώσεις του χθες, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ) κ. Σάββας Χατζησάββας.

Η πρώτη δεν είναι άλλη βέβαια από την υπογραφή από τη ΓΣΕΕ και τους εργοδοτικούς φορείς, τον ΣΕΒ, τον ΣΕΤΕ και τους υπόλοιπους, της νέας εθνικής  γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία καθορίζει τους όρους για τις εργασιακές σχέσεις των μισθωτών οι οποίοι δεν έχουν κλαδικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΚΡ, η υπογραφή αυτής της σύμβασης είναι σημαντική γιατί ήδη 31 Μαρτίου έληγε και η τρίμηνη μετενέργεια που κάλυπτε την προηγούμενη και αν δεν υπήρχε η υπογραφή νέας εθνικής σύμβασης, αυτόματα θα χάνονταν για τον ιδιωτικό τομέα τα επιδόματα γάμου, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που ισχύουν, το επίδομα αδείας, οι άδειες των μισθωτών, ειδικά επιδόματα που προβλέπονται για τα ΑμΕΑ και για ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας, η προστασία της μητρότητας, τα οικογενειακά επιδόματα και όλα τα υπόλοιπα θεσμικά που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις.

Σημειώνεται ότι, για το μόνο για το οποίο δεν υπήρξε υπογραφή σ’ αυτή τη σύμβαση είναι ο κατώτερος μισθός αφού, ως γνωστόν, απαγορεύεται στη χώρα μας, με βάση την πράξη Υπουργικού συμβουλίου, να υπογράφουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι και να καθορίζουν τον κατώτερο μισθό.

Επειδή, όμως, δεν υπάρχει απαγόρευση για όλα τα υπόλοιπα θεσμικά ζητήματα, η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς υπέγραψαν αυτή τη συλλογική σύμβαση για να διατηρήσουν ζωντανό το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και προέβλεψαν σε ένα άρθρο της σύμβασης ότι, μόλις αρθεί αυτή η νομική απαγόρευση, θα συμπληρωθεί και αυτό με ένα άρθρο στη σύμβαση.

Και δήλωσε ο κ. Χατζησάββας: «Δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτή την εξέλιξη, τη θεωρούμε όμως θετική γιατί εμείς  δεν μπορούμε να φύγουμε από τις ευθύνες μας. Δεν μπορούμε, δηλαδή, να αφήσουμε τους εργαζόμενους απροστάτευτους, δεν μπορεί η Διοίκηση και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να μείνει απαθής μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Μέσα από αυτή την εθνική συλλογική σύμβαση, δίνουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα και προστατεύουμε τους εργαζόμενους οι οποίοι στην ουσία είναι ασυνδικάλιστοι, οι οποίοι δεν ανήκουν σε Σωματεία, δεν ανήκουν σε Ομοσπονδίες και δεν καλύπτονται από άλλες κλαδικές συμβάσεις».

Είπε, ακόμη, ότι η κριτική που ασκείται στη ΓΣΕΕ ότι υπογράφει συμβάσεις δίχως να προβλέπει την αύξηση του βασικού μισθού, είναι άνευ αντικειμένου γιατί και μία τέτοια υπογραφή να έβαζε η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να έχει νομική ισχύ από τη στιγμή που οι νόμοι υπερισχύουν των συλλογικών συμβάσεων. Όμως, τόνισε, μέχρι να φύγει αυτή η ρύθμιση από το νομικό σύστημα, δεν γίνεται να αφήσουν τους εργαζόμενους δίχως δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, δίχως επίδομα άδειας κτλ. Και επιπλέον, έχει συνομολογηθεί και με τους εργοδότες, και περιλαμβάνεται και αυτό στην υπογραφείσα εθνική, γενική συλλογική σύμβαση, ότι θεωρούν απαράδεκτη τη ρύθμιση να υπάρχει…υποκατώτατος στον κατώτατο μισθό, δηλαδή οι νέοι να παίρνουν ακόμα λιγότερα από εκείνους που είναι πάνω από 24 ετών.

Μάλιστα, η σύμβαση λέει ότι αυτό δημιουργεί ζητήματα αφού πολλές επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους όταν περάσουν τα 25 για να προσλάβουν νεώτερους υπαλλήλους που θα τους αμείβουν με τον πιο κατώτατο μισθό. 

Μία δεύτερη θετική εξέλιξη που έλαβε  χώρα επίσης προχθές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΚΡ, είναι η υπογραφή της πανελλήνιας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπέγραψε η Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων με την πανελλήνια Ομοσπονδία ξενοδόχων.

Στη Ρόδο ήδη υπάρχει η τοπική κλαδική σύμβαση, που ισχύει από πέρυσι και είναι τριετούς διάρκειας, την οποία υπέγραψε το Σωματείο και με βάση αυτήν πορεύονται στην περιοχή μας. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Χατζησάββας, είναι και καλύτερη από πλευράς όρων από την πανελλήνια σύμβαση όσο αφορά στις αμοιβές.

Όμως, η υπογραφή μίας πανελλήνιας σύμβασης ξενοδοχοϋπαλλήλων, καλύπτει και όσους εργαζόμενους στην περιοχή μας ενδεχομένως δουλεύουν σε επιχειρήσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν είναι μέλη της ΕΞΡ και άρα δεν δεσμεύονται από τη σύμβαση. Υπάρχουν και επιχειρήσεις οι οποίες έχουν έδρα αλλού ή επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ξενοδοχεία και σε άλλες περιοχές. Έχοντας όμως υπογραφεί η πανελλήνια σύμβαση ξενοδοχοϋπαλλήλων, υπάρχει και ένα δίχτυ προστασίας, μεγαλύτερο, και για τους ξενοδοχοϋπάλληλους αυτούς.

Η σύμβαση αυτή, περιλαμβάνει όλες τις προηγούμενες θεσμικές κατακτήσεις του κλάδου, προβλέπει αυξήσεις 1,5% και 1,5% για τα δύο χρόνια που έχει υπογραφεί, είναι η δεύτερη ή η τρίτη φορά που η πανελλήνια Ομοσπονδία υπογράφει σύμβαση με αυξήσεις, ρυθμίζει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την απασχόληση των εργαζομένων την έκτη και την έβδομη ημέρα που έτσι και αλλιώς τοπικά έχει ρυθμιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Στην ουσία δηλαδή και η πανελλήνια σύμβαση πάει σε μία ρύθμιση που την έχουμε και εμείς εδώ. 

Προβλέπει, λοιπόν, πενθήμερη απασχόληση, η έκτη ημέρα αμείβεται με ένα ημερομίσθιο και η έβδομη με 75% προσαύξηση, ότι δηλαδή προβλέπεται και για άλλους κλάδους εργαζομένων και η πανελλήνια σύμβαση προβλέπει ότι αυτό μπορεί να ισχύσει μόνο τους μήνες αιχμής και όταν υπάρχει πληρότητα πάνω από 70%.

Και είπε, στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΚΡ: «Αυτό το λέω γιατί υπάρχει μία παραπληροφόρηση, υπάρχει μία συκοφαντία, μία σπέκουλα από την πλευρά των δήθεν αγωνιστικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος ότι εμείς, η Ομοσπονδία, έδωσε τους εργαζόμενους δώρο στους εργοδότες να δουλεύουν επτά μέρες δίχως να πληρώνονται. Είναι τεράστιο λάθος, ανοίγει ορέξεις στους εργοδότες όταν τα ακούνε αυτά από συνδικαλιστικές οργανώσεις και απογοητεύουν τους εργαζόμενους οι οποίοι νομίζουν ότι δεν έχουν δικαιώματα όταν τους τα λέμε και εμείς».

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι θεωρεί πολύ σημαντικές αυτές τις δύο εξελίξεις, καθώς δημιουργούν ένα δίχτυ προστασίας στους εργαζόμενους, δίνουν μία ελπίδα και δίνουν στους εργαζόμενους την αίσθηση ότι τα Συνδικάτα είναι χρήσιμα φθάνει να είναι και υπεύθυνα.