«Είμαι εξαρτημένος και έφερα το χασίς για τις ανάγκες μου»

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 41χρονος που συνελήφθη από Λιμενικούς, με περισσότερα από 400 γραμ. χασίς τα οποία είχε κρυμμένα στη μηχανή του αυτοκινήτου του!

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Κατερίνα Βολονάκη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου και απολογήθηκε, αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος επανέλαβε (όπως και προανακριτικά) πως ήρθε στο νησί μας για να δουλέψει την τουριστική περίοδο και πως είναι εξαρτημένος χρήστης ο οποίος παλαιότερα έκανε χρήση ηρωίνης και τώρα πλέον μόνο χασίς.

Τη ποσότητα την προμηθεύτηκε στη Θεσσαλονίκη από αθίγγανο έναντι του ποσού των 250 ευρώ και την έφερε μαζί του αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.
 


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η σύλληψη του 41χρονου έγινε στις 27 Μαρτίου 2018 στις 11 το πρωί από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο 41χρονος ήρθε στο νησί μας με πλοίο της γραμμής φέρνοντας μαζί και το αυτοκίνητό του.
 


Κατά την έξοδο του από το πλοίο εντοπίστηκε από τους λιμενικούς οι οποίοι του έκαναν έλεγχο και βρήκαν επάνω του ποσότητα 0,8 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Ακολούθησε έλεγχος στο αυτοκίνητο και στις αποσκευές του 41χρονου, από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λιμενικού, ο οποίος και εντόπισε σε σημείο κοντά στην μηχανή του αυτοκινήτου (εσωτερικά του οχήματος), μία (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους τετρακοσίων είκοσι επτά (427gr) γραμμαρίων.

Επιπλέον, από περαιτέρω έλεγχο που ακολούθησε στις αποσκευές του, βρέθηκε μία (01) ζυγαριά ακριβείας. Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο και η ζυγαριά ακριβείας κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.