Συνάντηση μετά το Πάσχα του Περιφερειάρχη, με τη διοίκηση της ΔΕΗ για τη στελέχωση του νέου εργοστασίου

Με εκπροσώπους του Σωματείου «Ζευς» των εργαζομένων στη ΔΕΗ, συναντήθηκε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Φλεβάρης και Φιλήμονας Ζαννετίδης και από πλευράς του Σωματείου, ο Πρόεδρος, Μιχάλης Χαροκόπος, ο Αντιπρόεδρος, Αντώνης Στεργάκης και ο Ταμίας, Μανώλης Πελεκάνος, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Σάββα Χατζησάββα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η στελέχωση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, ενόψει της έναρξης δοκιμαστικής λειτουργίας του, που επίκειται εντός των επομένων εβδομάδων.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη προς την ΔΕΗ, ώστε η στελέχωση του νέου εργοστασίου να γίνει από προσωπικό προερχόμενο από τα γειτονικά χωριά της Νότιας Ρόδου, προκειμένου να τονωθεί η οικονομία της περιοχής και να σταματήσει η ερημοποίηση των χωριών αυτών.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων, δήλωσε ότι το θέμα το έχει θέσει ήδη και εκείνος στην διοίκηση της ΔΕΗ και ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των εκπροσώπων της Περιφέρειας με τα διοικητικά στελέχη της ΔΕΗ στην Αθήνα, όπου θα συζητηθεί το θέμα της στελέχωσης του νέου εργοστασίου.

Η συνάντηση με τον Γ. Φλεβάρη

Σημαντική συνάντηση για θέματα που αφορούν το Σωματείο ΖΕΥΣ των εργαζομένων στη ΔΕΗ και σημαντικά εργασιακά ζητήματα, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα σε άριστο κλίμα, καθώς τόσο η Περιφέρεια όσο και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, έχουν τακτική και καλή επικοινωνία μεταξύ τους.

Η συνάντηση περιελάμβανε δυο φάσεις, αρχικά με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, που άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις απόψεις των εργαζομένων, παρουσία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κ. Γιάννη Φλεβάρη και του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του Σωματείου Ζευς ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Χαροκόπος, ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνιος Στεργάκης και ο Ταμίας κ. Βασίλης Πελεκάνος. Παρών ήταν επίσης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο οποίος έθεσε και γενικότερα θέματα που αφορούν το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

 

 

Στη συνέχεια η συνάντηση συνεχίστηκε με καταγραφή των θεμάτων για τα οποία απαιτείται συντονισμός με την Περιφέρεια, με τους δυο Αντιπεριφερειάρχες. Ο κ. Φλεβάρης ανέφερε ότι θα διαβιβάσει προς το Τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας το θέμα της εκπροσώπησης των εργαζομένων σε επιτροπές εξετάσεων και θα εξετασθούν με θετική διάθεση τα αιτήματα των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Στην συνάντηση με τον κ. Περιφερειάρχη τέθηκε επίσης το θέμα της λειτουργίας του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ που υπολογίζεται να ξεκινήσει το ενεργειακό του έργο τον Μάιο του 2018 καθώς και η δημιουργία θέσεων εργασίας που προβλέπονται για την λειτουργία του εργοστασίου με προσλήψεις εργαζομένων από την περιοχή εγκατάστασης του νέου εργοστασίου στην Κατταβιά και τη Νότια

Ρόδο σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της εταιρίας. Η Περιφέρεια στηρίζει κάθε δράση που τονώνει την τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας στα νησιά μας.