Χ. Κόκκινος: Να αποσυρθεί από την Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, με έγγραφό του α.π.: Οίκ. 118/29.3.2018 που απέστειλε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και κοινοποίησε στους: Α.Δ.Α., υπόψη κ. Ν. Θεοδωρίδη, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη,
ζητά την απόσυρση από την Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (Σύρος, 2.4.2018) του θέματος  «Συζήτηση επί της σκοπούμενης διατάραξης των σχέσεων Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης μετά την πρόσφατη επίθεση στο Β’ βαθμό από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου» (εισηγητής: Γιώργος Λεονταρίτης), διότι εκτιμά ότι λειτουργεί διχαστικά στις σχέσεις Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμών και μια τέτοιου είδους συζήτηση θα απογοητεύσει την κοινωνία και θα λειτουργήσει ντροπιαστικά στα μάτια της.

Ζητά να επανεξετάσει τη στάση της η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου και να αφιερωθεί στη στήριξη των πολιτών που έχουν μεγάλες και ανικανοποίητες προσδοκίες μέχρι τώρα, να λειτουργεί ως αρωγός με τις χρηματοδοτήσεις που διαχειρίζεται στους δήμους της περιοχής μας και να μην μπει σε μιαν αδιέξοδη διαδικασία στείρων αντιπαραθέσεων που ενδεχομένως να υποκρύπτουν και προσωπικές διαφορές και όχι πολιτικές - αυτοδιοικητικές.

Είναι θλιβερή εικόνα για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου να πρωταγωνιστεί σε συγκρούσεις με δημάρχους αλλά και με στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αντί να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη του Νότιου Αιγαίου και στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του που καθημερινά βλέπουν να οπισθοδρομούν και τα προβλήματά τους να διογκώνονται.

Αν η Περιφερειακή Αρχή επιμείνει να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Χ. Κόκκινος θα απέχει της διαδικασίας.