Σε υποναύαρχο του Λιμενικού Σώματος προήχθη ο Νίκος Αρμπουνιώτης

Δύο αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, που υπηρέτησαν στο νησί της Ρόδου, σε νευραλγικές και επιτελικές θέσεις  ως κεντρικοί Λιμενάρχες και ως περιφερειακοί διοικητές αντίστοιχα, κρίθηκαν πρόσφατα από το συμβούλιο κρίσεων και ισχυροποίησαν τις θέσεις τους στα ανώτατα ηγετικά κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος.

Πρόκειται για τον υποναύαρχο Γιάννη Αργυρίου και τον αρχιπλοίαρχο Νίκο Αρμπουνιώτη αντίστοιχα.
Το ίδιο συμβούλιο κρίσεων έκρινε ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους τον Β’ Υπαρχηγό, αντιναύαρχο Παναγιώτη Παρασκευά που είχε υπηρετήσει επίσης στην περιοχή μας και τον υποναύαρχο Γιώργο Σεφεριάδη αντίστοιχα που επίσης είχε υπηρετήσει ως κεντρικός λιμενάρχης Ρόδου.

Ειδικότερα, το  Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Νικόλαου Τσούνη και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη έκρινε διατηρητέο τον Α’ υπαρχηγό του ΛΣ Θεόδωρο Κλιάρη, ενώ αποστρατεύθηκε ο Β’ υπαρχηγός αντιναύαρχος Παναγιώτης Παρασκευάς.
 Διατηρητέοι κρίθηκαν οι υποναύαρχοι Αθανάσιος Ντούνης, Χαράλαμπος Αϊβαλιώτης και Ιωάννης Αργυρίου.

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 συνεκλήθη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με ευρύτερη σύνθεση έτους 2018 υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την πλήρωση της κενής θέσης του νεότερου Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και Υποναυάρχων.

2. Το εν λόγω Συμβούλιο επέλεξε:

α) για την πλήρωση της κενής θέσης του νεότερου Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής τον Υποναύαρχο Λ.Σ. Ντούνη Αθανάσιο του Κωνσταντίνου (Α.Μ. 796), ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

β) για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των Υποναυάρχων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής τους κάτωθι Αρχιπλοιάρχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.:

1. Κοντόπουλο Ιωάννη του Εμμανουήλ (Α.Μ. 816)
2. Πουλή Κωνσταντίνο του Γεωργίου (Α.Μ. 818)
3. Αρμπουνιώτη Νικόλαο του Κωνσταντίνου (Α.Μ. 820)
4. Βαρελά Αναστάσιο του Κωνσταντίνου (Α.Μ. 830)

οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

3. Ο Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Λεοντάρας Κωνσταντίνος του Παρασκευά (Α.Μ. 812) προάγεται στον βαθμό του Υποναυάρχου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (εκτός οργανικών θέσεων) για τριάντα (30) ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων πρόκειται να αποστρατευθεί, λόγω επιλογής νεοτέρου του ως Υποναυάρχου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο υποναύαρχος Γιώργος Σεφεριάδης που αποστρατεύτηκε
Ο υποναύαρχος Γιώργος Σεφεριάδης που αποστρατεύτηκε
Ο περιφερειακός διοικητής λιμενικού σώματος  αντιπλοίαρχος Νίκος Αρμπουνιώτης
Ο περιφερειακός διοικητής λιμενικού σώματος Νίκος Αρμπουνιώτης ο οποίος προήχθη σε υποναύαρχο