Έντονη αντίδραση αστυνομικών για το ΑΤ Σύμης

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου προκάλεσε το γεγονός της παραχώρησης εξολοκλήρου του κτιριακού συγκροτήματος όπου σήμερα στεγάζεται το ΑΤ Σύμης, στο Λιμενικό Σώμα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν συγκεκριμένα:
«Έγινε και αυτό.
Στα πλαίσια της ''αγαστής'' συνεργασίας των Υπηρεσιών στο πολύπαθο νησί της Σύμης, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος πετάει στο δρόμο το Αστυνομικό Τμήμα Σύμης , κάτω από τη μύτη της Πολιτικής και Φυσικής μας Ηγεσίας. 

 Η Ένωση μας και οι υπηρετούντες Αστυνομικοί στο Α.Τ. Σύμης  είναι εξοργισμένοι, για την παραχώρηση με το άρθρο 79 § 1 του Ν. 4413 /2016 ( ΦΕΚ Α' 148/08-8-2016) όλου του κτιριακού συγκροτήματος όπου στεγάζεται από το 1947!

Το Αστυνομικό Τμήμα της Σύμης, για την κάλυψη των αναγκών του Λιμεναρχείου Σύμης, με τις ευλογίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Οικονομικών. 

Γιατί;
Για την εξοικονόμηση πόρων και μείωση των δαπανών στέγασης του Λιμενικού Σώματος, ωθώντας το Αστυνομικό Τμήμα Σύμης στο ενοίκιο!

Η Ένωσή μας από την πλευρά της, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να μην βρεθούνε οι συνάδελφοί μας του Α.Τ. Σύμης στο δρόμο, αλλά ούτε και στριμωγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, καθότι το εν λόγω κτίριο εκ των πραγμάτων, δεν δύναται να συστεγάσει και τις δύο Υπηρεσίες.

Το μόνο πράγμα που πραγματικά μας στεναχωρεί είναι ότι εκείνοι που δημιούργησαν την ως άνω κατάσταση και συνεχίζουν να την υποστηρίζουν ως και σήμερα, δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα απόνερα των ενεργειών τους θα πλήξουν αποκλειστικά και μόνο τους πολίτες της Σύμης και την οικονομία του νησιού. 
                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος                                         Ο   Γεν. Γραμματέας
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ             ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος»