Λάμψη από «αστέρες» του βόλεϊ στη Ρόδο

Μετά από πολλά χρόνια, μια διοργάνωση βόλεϊ υψηλού επιπέδου θα γίνει στο νησί μας. Αφορά το final four βόλεϊ των Ανδρών για το Κύπελλο Ελλάδος, στην τελική φάση του οποίου, μετέχουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ κι ο Ηρακλής. 

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, οι φίλοι του αθλήματος που είναι πολλοί στο νησί μας, να παρακολουθήσουν θέαμα υψηλού επιπέδου αφού είναι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη. 
Κατά δεύτερο λόγο, υπάρχει και η ευκαιρία προβολής του νησιού μας σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού τα δικαιώματα της τελικής φάσης του Κυπέλλου στο βόλεϊ τα έχει η ΕΡΤ.

Ήταν μια  κοινή προσπάθεια Δήμου Ροδίων, ΔΟΠΑΡ και Τοπικής Επιτροπής του βόλεϊ, προκειμένου να έρθει μεγάλη διοργάνωση στο νησί μας και να προσελκύσει κόσμο, αλλά και μέσα από αυτό το επίπεδο, να έρθουν τα μικρά παιδιά ακόμα περισσότερο κοντύτερα στο άθλημα. 

Η προσπάθεια ξεκίνησε όταν η ΕΟΠΕ, δεν θέλησε να κάνει τους αγώνες μπαράζ της Α2 για την άνοδο στην Α1 στο νησί μας. 

Η Τοπική Επιτροπή το πρότεινε, ζητώντας παράλληλα και τη βοήθεια του Δήμου Ροδίων, ο οποίος με ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου επισημοποίησε την πρόταση προς την ΕΟΠΕ, η οποία την έκανε αποδεκτή.

Οι αγώνες θα γίνουν στο Κλειστό της Καλλιθέας, το οποίο θέλει κάποιες παρεμβάσεις, για τις οποίες πήρε απόφαση το Δημ. Συμβούλιο να προχωρήσουν. 

Όπως έγινε γνωστό, η Καλλιθέα προτιμήθηκε, μετά από την απόφαση να μην γίνει η διοργάνωση στη Γλυφάδα, ωστόσο υπήρχαν δυσκολίες, που όπως φαίνεται ξεπεράστηκαν. 

ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Η διοργάνωση θα γίνει 20-21 Απριλίου στο  Κλειστό της Καλλιθέας και θα συμμετάσχουν σε αυτήν, όπως προαναφέρεται, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε επίσημα η ΕΟΠΕ, αναφέρει:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει τη διεξαγωγή του final-4 του Κυπέλλου Ανδρών στη Ρόδο. Η διοργάνωση θα γίνει το διήμερο 20-21 Απριλίου με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή Πετοσφαίρισης 2015 και του Παναθηναϊκού. Η σειρά και οι ώρες των ημιτελικών θα καθοριστούν μετά από συνεννόηση με την ΕΡΤ».

Τα ζευγάρια του φάιναλ φορ όπως έχουν αναδειχθεί από την σειρά των αγώνων έχουν ως εξής:
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Ηρακλής Πετ. 2015 - Παναθηναϊκός