Το έθιμο του Λαζάρου  στο 1ο δημοτικό σχολείο Ιαλυσού

Αναβίωσε την Παρασκευή  30 Μαρτίου – τελευταία σχολική ημέρα πριν το κλείσιμο για τις διακοπές του Πάσχα  -  το έθιμο του Λαζάρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού. 

Συγκεκριμένα  οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε΄  3 τμήματος, με την καθοδήγηση των  δασκάλων Μάγκυς Πα-γκάλου και Δέσποινας Διακογεωργίου, οι οποίες έμαθαν στα παιδιά τα παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου, έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου σε όλα τα τμήματα του σχολείου καθώς και στο Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού. 

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι μαθητές είχαν μαζί τους και τα παραδοσιακά «Λαζαράκια»  τα οποία πρόσφεραν στους  μαθητές/τριες των άλλων τμημάτων. Αυτό που εντυπωσίασε όλους ήταν η εξαιρετική απόδοση των στίχων του εθίμου από τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τη δασκάλα τους, η οποία με εξαιρετικό τρόπο καθοδήγησε τους μαθητές της.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου συγχαίρει τα παιδιά και τη δασκάλα τους για την αξιέπαινη προσπάθειά τους που συνδέεται με την παράδοση του τόπου μας και εύχεται σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου «Καλή Ανάσταση». 
 

Το έθιμο του Λαζάρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού
Το έθιμο του Λαζάρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού
Τα παραδοσιακά «Λαζαράκια»  που πρόσφεραν  οι μαθητές του Ε΄3   τηρώντας το έθιμο του Λαζάρου
Τα παραδοσιακά «Λαζαράκια» που πρόσφεραν οι μαθητές του Ε΄3 τηρώντας το έθιμο του Λαζάρου