Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο στις 2 Απριλίου.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται θέματα που το τελευταίο διάστημα  βρίσκονται συνεχώς στην επικαιρότητα,  με κάποια από αυτά να προκαλούν αντιπαραθέσεις και όξυνση στο πολιτικό σκηνικό του τόπου. Συγκεκριμένο θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η αντιπαράθεση ανάμεσα στην περιφέρεια και στο δήμο Ρόδου, αναφορικά με την εκτέλεση των έργων, ζήτημα που έχει δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Εισηγητής θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης και το θέμα συζήτησης είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη και εξ αντικειμένου αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον, καθώς η περιφέρεια θεωρεί ότι η επίθεση που δέχτηκε από το δήμαρχο της Ρόδου με αφορμή το έργο στο Ροδίνι  έγινε εσκεμμένα για να την πλήξει.  

Συγκεκριμένα το θέμα αποτυπώθηκε στην ημερήσια διάταξη ως εξής: «Συζήτηση επί της σκοπούμενης διατάραξης των σχέσεων Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης μετά την πρόσφατη επίθεση στον Β ΄βαθμό από τον Πρόεδρο της Π.Ε. (Νοτίου Αιγαίου) .

Σημειώνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος ζήτησε να αποσυρθεί αυτό το θέμα από την ημερήσια διάταξη καθώς όπως εκτιμά λειτουργεί διχαστικά στις σχέσεις Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμών και μια τέτοιου είδους συζήτηση θα απογοητεύσει την κοινωνία και θα λειτουργήσει ντροπιαστικά στα μάτια της. 

Μάλιστα κατέθεσε εγγράφως το αίτημα σύμφωνα με το οποίο επισημαίνει ότι είναι θλιβερή εικόνα για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου να πρωταγωνιστεί σε συγκρούσεις με δημάρχους αλλά και με στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αντί να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη του Νότιου Αιγαίου και στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του που καθημερινά βλέπουν να οπισθοδρομούν και τα προβλήματά τους να διογκώνονται.  

Στη συνεδρίαση θα γίνει επίσης ενημέρωση για το θέμα που αφορά το διαγωνισμό προμήθειας των φωτιστικών led στο οδικό δίκτυο της Ρόδου μετά από αίτημα μελών του περιφερειακού συμβουλίου τα οποία εκτιμούν ότι οι απαντήσεις που έδωσε η περιφερειακή αρχή για τη ματαίωσή του δεν είναι επαρκή. Παράλληλα θα συζητηθεί η σύναψη της νέας προγραμματικής σύμβασης με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για τη νέα χρονιά που θα καλύψει τα νησιά της Ρόδου και της Κω, και θα γίνει ενημέρωση για τα παρακάτω ολοκληρωμένα έργα:

-Υδροδότηση πόλης Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά
-Ανάθεση διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του έργου
-Σύναψη σχετικής συμφωνίας με δήμο Ρόδου και ΔΕΥΑΡ.