«Απόβαση» εφοριακών… για καλό!

Συνήθως, η φράση «απόβαση εφοριακών» προκαλεί… σύγκρυα και αναταραχή. Ενίοτε όμως βγαίνει σε καλό! Περισσότερους από τριακόσιους και τους συνοδούς τους θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει  η Ρόδος το τριήμερο 11, 12 και 13 Μαΐου, στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 5Χ5 της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. που θα εξελιχθεί στα γήπεδα του «Αρένα Soccer». 

Η διοργάνωση «κατέβηκε» στο νησί κατόπιν ενεργειών του προέδρου του Συλλόγου Εφοριακών Δωδεκανήσου, Θεοδόση Στεφανάκη, και των συνεργατών του, όχι μόνο με τη λογική του συνδυασμού της εκδρομής σ’ έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό και της εμπειρίας στη φιλοξενία σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και ως μία έμμεση ανταμοιβή για την επιτυχία της ομάδας της Δ.Ο.Υ. Ρόδου να κατακτήσει το περσινό πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στη Χαλκίδα.

Το ενδιαφέρον των εφοριακών είναι τεράστιο, όπως αποδεικνύει και το ρεκόρ συμμετοχών που καταγράφει η φετινή διοργάνωση. Στο τουρνουά της Ρόδου θα λάβουν μέρος δώδεκα ομάδες (πέρσι στην Χαλκίδα συμμετείχαν οκτώ) και συγκεκριμένα αυτές των Δ.Ο.Υ. Δυτικής Μακεδονίας, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Μεσσηνίας-Λακωνίας, Σερρών, Καβάλας-Δράμας, Ανατολικής Κρήτης, Βοιωτίας-Εύβοιας, Αττικής, της οικοδέσποινας Δωδεκανήσου και της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Τους αγώνες θα παρακολουθήσουν από κοντά και στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ κάτι παραπάνω από πολύτιμη είναι η συνδρομή του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ, καθώς τόσο ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, όσο και ο πρόεδρος του Οργανισμού Στέφανος Κυριαζής, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή κοντά στους διοργανωτές.

Επιπλέον, το τουρνουά θα στηρίξουν, μέσα από την προσφορά των υπηρεσιών τους, οι διαιτητές του ΣΔΠΔ.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία εξόχως σημαντική διοργάνωση, καθώς εκτός όλων των άλλων, στην «αυγή» της τουριστικής περιόδου θα αφιχθεί στη Ρόδο ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών.