Στον Ιβάν Σαββίδη πουλήθηκε το κτίριο της Νέας Αγοράς

Στον μεγαλοεπιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη καταλήγει το κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έκλεισε σε μυστική συνάντηση που είχε το βράδυ της Παρασκευής ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος με τον κ. Ιβάν Σαββίδη.

Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο της Ρόδου, με απόλυτη μυστικότητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Σαββίδης έφθασε με ιδιωτικό αεροπλάνο στη Ρόδο και παρέμεινε λίγες μόνο ώρες. 

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σαββίδης θα καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό για την αγορά του συγκροτήματος της Νέας Αγοράς (γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ) και θα προχωρήσει σε ευρεία επένδυση αναμορφώνοντας όλο το χώρο.

Τα χρήματα που θα πάρει ο δήμος Ρόδου σκοπεύει να τα δαπανήσει για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου, όπως άλλωστε έχει δηλώσει αρκετές φορές ο δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος.

Επιδιώκεται επίσης η διεύρυνση της συνεργασίας με τον κ. Σαββίδη, για δύο ακόμη σημαντικά έργα και συγκεκριμένα για το πάρκο του Ροδινιού και για την κοιλάδα των Πεταλούδων.

Τη συμφωνία για τη Νέα Αγορά, επιβεβαίωσε στη “Ροδιακή” ο δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία εξέλιξη ιδιαιτέρως θετική.

Το τι περιλαμβάνει η συμφωνία, θα ανακοινωθεί στην προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το δήμαρχο.

* Η "Ροδιακή" σας εύχεται καλή Πρωταπριλιά!