Συνεργασία Δήμου Ρόδου και Εστιατόρων εν όψει της νέας σεζόν

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, συναντήθηκε σήμερα Μ. Τρίτη με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου και συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ο κ. Γιάννης Κλούβας, που επανεξελέγη στη θέση του προέδρου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρθηκαν στα γενικότερα προβλήματα μεταξύ των οποίων είναι η υπερφορολόγηση, και οι αυξημένοι αστυνομικοί έλεγχοι, αλλά και θέματα αρμοδιότητας του δήμου Ρόδου τόσο στη Μεσαιωνική Πόλη όσο και σε τουριστικές περιοχές του νησιού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Μεσαιωνικής Πόλης Τέρης Χατζηιωάννου, Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου καθώς και ο πρόεδρος της πόλεως Ρόδου Μίλτος Παγκάς.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν προτάσεις τόσο για το ζωντάνεμα του κέντρου της πόλης όσο και για την ευταξία στη Μεσαιωνική Πόλη.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι στόχος για τον οποίο έχει δρομολογήσει λύσεις είναι η λήψη ριζικών μέτρων όπως είναι το κλείσιμο της Μεσαιωνικής Πόλης για τ΄ αυτοκίνητα και η λειτουργία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η δημιουργία θέσεων παρκινγκ στη λιμενική ζώνη για τα οποία έχουν προχωρήσει οι μελέτες, αλλά και η λειτουργία μικρών απορριμματοφόρων τόσο για τα στενά της Μεσαιωνικής Πόλης όσο και γι αυτά της Λίνδου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ηχορύπανση, αλλά και την πάταξη του φαινομένου των κραχτών και της επαιτείας μαζί με άλλα θέματα για τα οποία αρμόδιες είναι οι αστυνομικές αρχές.

Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία Δήμου και Σωματείου προκειμένου να προβληθεί η Ροδίτικη κουζίνα με ανάλογες δράσεις.