Λάμψη αστέρων και ωδή στην ιστορία

Σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που «έλαμψαν» με τη φανέλα της ΑΕΚ τις δεκαετίες του 70’ και του 80’, θα έχουν την τύχη να δουν από κοντά οι φίλαθλοι της Ρόδου, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα που διοργανώνει, το Σάββατο 14 Απριλίου, ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα. Από το Δημοτικό Στάδιο θα «παρελάσει» η ζωντανή ιστορία της Ένωσης, όπως την εκφράζουν αθλητές σαν τον Θωμά Μαύρο, τον Δημήτρη Σεραφίδη, τον Χρήστο Αρδίζογλου, τον Ντανιέλ Μπατίστα, τον Βαγγέλη Βλάχο, τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο , τον Τάκη Στυλιανόπουλο και πολλοί ακόμα, που θα τιμήσουν, παίζοντας ποδόσφαιρο, τη μνήμη του παλαιού άσσου της ΑΕΚ και μετέπειτα της Ρόδου, Γιώργου Τανίδη. 

Οι προετοιμασίες για το φιλικό, το οποίο θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τους Βετεράνους Ρόδου και Διαγόρα να ανακοινώνουν πως έχει οριστεί εισιτήριο στη συμβολική τιμή του 1 ευρώ, ώστε να βοηθηθούν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.   Τα εισιτήρια διατίθενται από τους βετεράνους, καθώς και από τα μέλη της «Original Ρόδου».   
                                   
«Ποιος ποιος ποιος, ο Μαύρος ο Θεός»
Το βιβλίο του, μέσα από το οποίο περιγράφει την προσωπική διαδρομή και  ιστορία του, θα παρουσιάσει ο Θωμάς Μαύρος με την ευκαιρία της άφιξής του στη Ρόδο για το φιλικό με τους Βετεράνους Ρόδου και Διαγόρα. Η εκδήλωση του ενός εκ των κορυφαίων επιθετικών που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, 13ης Απριλίου, στο ξενοδοχείο «Semiramis», με τον γνωστό για τα φιλοενωσίτικα αισθήματά του, παλιό διαιτητή Μιχάλη Ερωτόκριτο, να αναλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου.