Δήμος Κω: «Η επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας είναι υπόθεση όλων μας»

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κω, καλωσορίζει στο νησί τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας ερασιτεχνών από τις 13 έως τις 15 Απριλίου, εφιστώντας την προσοχή και στους κατοίκους του νησιού ώστε ο αγώνας μα κυλήσει όπως πρέπει και να κριθεί επιτυχημένος.

Η ανακοίνωση:
“Η Κως επιβεβαιώνει τον τίτλο που έχει επάξια κατακτήσει: του νησιού του ποδηλάτου. Το νησί μας θα φιλοξενήσει μια αθλητική διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου αφού από τις 13 έως τις 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κω το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών Grand Fondo.

Ο Δήμος της Κω, ο ΔΟΠΑΒΣ, η Περιφέρεια, ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω και η εταιρεία Sports Tours Hellas, που έχει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία την αποκλειστικότητα των αγώνων, ενώνουν τις δυνάμεις τους για αυτή τη διοργάνωση που θα προβάλλει την Κω, θα προσελκύσει επισκέπτες και θα αποτελέσει πόλο έλξης.

Η Κως της εξωστρέφειας και των μεγάλων διοργανώσεων είναι εδώ.
Την Παρασκευή 13 Απριλίου θα διεξαχθεί ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης με αφετηρία τη Mαρίνα της Κω και κατεύθυνση προς Άγιο Φωκά και επιστροφή. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας αντοχής 118 χιλιομέτρων και οι ποδηλάτες με εκκίνηση τη Μαρίνα της Κω θα κατευθυνθούν προς τον επαρχιακό δρόμο, προς τις Δημοτικές κοινότητες Ζηπαρίου, Καρδαμαίνης, Πυλίου και θα τερματίσουν στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα.

Η επιτυχία αυτής της διοργάνωσης είναι υπόθεση όλων μας.
Η Κως θα αποδείξει για μία ακόμα φορά ότι μπορεί να αναλαμβάνει, να φιλοξενεί και να διοργανώνει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας για την προσοχή και διευκόλυνση των αθλητών κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και παραμονές των αγώνων που οι αθλητές θα προπονούνται στον επαρχιακό δρόμο ενώ και η Αστυνομία έχει κληθεί να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.