Διαπρέπουν οι Ροδίτες στο σκάκι

Ολοκληρώθηκε και το Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι στο Περιστέρι Αττικής στις 2 Απριλίου. 

Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό είχαν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες που προκρίθηκαν από τους αγώνες που διεξήχθησαν σε όλη την επικράτεια τον προηγούμενο μήνα, γι’ αυτό τον σκοπό. 

Οι εν λόγω προκρίσεις προέκυψαν ανά τάξη, ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο. 

Η αποστολή της Ρόδου απαρτίστηκε από μικρούς και μεγάλους αθλητές εκ των οποίων, μερικοί συμμετείχαν για πρώτη φορά, ενώ άλλοι είχαν λάβει μέρος και στο πρόσφατο παρελθόν. 

Μεταξύ αυτών ξεχώρισαν ο “βετεράνος” Ρούσος Σταμάτης, ο οποίος έχει λάβει πολλές διακρίσεις στο παρελθόν, με την 5η θέση στην Γ’ Γυμνασίου και ο μικρός Σταθάτος Αλέξανδρος, ο οποίος πέρυσι (με την πρώτη του συμμετοχή) είχε καταλάβει την 2η θέση στην τάξη του, ενώ φέτος έκανε τη  διαφορά με την κατάληψη της πρώτης θέσης και απονομής του Πρωταθλητή Ελλάδος στην Γ’ Δημοτικού.

Για όλες τις διακρίσεις καθώς και την σταδιακή άνοδο που σημειώνουν πολλοί αθλητές, ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου “Ιππότης”, ευχαριστεί τον προπονητή, I.M. Σανδαλάκη Άγγελο για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του αλλά κυρίως για την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των παιδιών για το σκάκι.