Γ. Φλεβάρης: η αυτοδιοίκηση πρέπει να αφεθεί ελεύθερη

Απογοητευμένος δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, από την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 7 της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου να ακυρώσει απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου με την οποία παραχώρησε ακίνητό της στην ιερά μητρόπολη Ρόδου για την ανέγερση νέου ναού στην Ιαλυσό.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να ασκήσει το έργο της και δήλωσε προβληματισμένος για το σκεπτικό που ακολούθησε η επιτροπή, για την ακύρωση της απόφασης.

«Η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν ενέκρινε την παραχώρηση του ακινήτου της περιφέρειας προκειμένου να αναγερθεί  νέος ναός.

Επικαλείται  ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή αυτή η απόφαση της περιφέρειας επειδή η παραχώρηση ακινήτου προς νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου όπως είναι η εκκλησία της Ιαλυσού πρέπει να έχει έκτακτο ή επείγον χαρακτήρα.

Θα πει κανείς ότι για να γίνουν τα πράγματα σωστά, συγκροτημένα και προγραμματισμένα σε αυτό τον τόπο, θα πρέπει να υπάρχει έκτακτος ή επείγον χαρακτήρας; Εγκρίθηκε ήδη από την αποκεντρωμένη διοίκηση,  δηλαδή από τις αρχές του κράτους,  το γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Ιαλυσού που προέβλεπε στο συγκεκριμένο σημείο που είναι το ακίνητο της περιφέρειας την ανέγερση νέου ναού για να καλύπτει τις ανάγκες μίας μεγάλης περιοχής με χιλιάδες κατοίκους.

Άρα λοιπόν αν λέγαμε να γίνει κέντρο για τους μετανάστες, θα προχωρούσε ενώ τώρα που αφορά μία δράση για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, γιατί να μη γίνει;

Αυτός είναι ο δικός μου προβληματισμός και είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτή την απόφαση.  

Τι είναι… έκτακτο τελικά αν μιλήσεις για ακίνητο και τι είναι επείγουσα ανάγκη; Πρέπει η αυτοδιοίκηση να αφεθεί ελεύθερη να προχωρήσει το δρόμο της όπως πρέπει» δήλωσε ο κ. Φλεβάρης στους δημοσιογράφους.