Σε υποτονικούς ρυθμούς παραμένει η κίνηση στην αγορά του νησιού

Δεκτό έκανε η ΔΕΗ το αίτημα του εμπορικού συλλόγου Ρόδου να αναστείλει προσωρινά τις διακοπές ρεύματος των επιχειρήσεων που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Μπόνης, η απάντηση της ΔΕΗ ήταν θετική, αλλά αποφάσισε να δώσει περίοδο χάριτος μόνο μέχρι το Πάσχα, αν και θα ήταν μεγάλη βοήθεια για τους επιχειρηματίες να διαρκέσει αυτή περισσότερο χρονικό διάστημα ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα και να μην χαθούν οι ρυθμίσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο εμπορικός σύλλογος Ρόδου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, είχε γίνει  δέκτης παραπόνων από μέλη του, έστειλε προ ημερών μέσω του προέδρου του επιστολή στο Διευθυντή Καταστήματος Πωλήσεων Ρόδου ΔΕΗ  Κώστα Μπριάνη, με την οποία επεσήμαινε  ότι λόγω της εποχικότητας πολλοί καταστηματάρχες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Για το λόγο αυτό κατέθεσε αίτημα να ανασταλούν οι διακοπές ηλεκτροδότησης μέχρι και το Πάσχα ώστε να καταφέρουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
Όπως είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά η εποχικότητα της τουριστικής περιόδου δυστυχώς δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας στις επιχειρήσεις, που όλοι γνωρίζουμε και κατανοούμε, με αποτέλεσμα κάποιοι επιχειρηματίες να εμφανίζονται ως ασυνεπείς ενώ δεν είναι. 

Η κίνηση στην αγορά
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου η κίνηση στην αγορά της Ρόδου όλες τις προηγούμενες μέρες ήταν υποτονική, μία εικόνα που τείνει να παγιωθεί τα τελευταία χρόνια. 
Σύμφωνα με τον κ. Μπόνη οι έμποροι προσβλέπουν σε κάποια αύξηση της κίνησης σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και αύριο Μεγάλο Σάββατο, καθώς έχει δοθεί το δώρο του Πάσχα, ενώ πλέον θα γίνουν και οι τελευταίες αγορές για τα βαφτιστικά και το εορταστικό τραπέζι.  

Οι αγορές σε εποχιακά είδη φαίνεται ότι ήταν περιορισμένες ακόμα περισσότερο φέτος λόγω του ότι το Πάσχα ήταν νωρίς και το καταναλωτικό κοινό δεν προμηθεύτηκε τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά, καθώς περιορίστηκε σε μικροδώρα και στα απολύτως απαραίτητα.

Πάντως και φέτος οι περισσότεροι εκτιμάται ότι θα είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους, και αυτές θα αφορούν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους το αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι, το οποίο θα συγκεντρώσει τα μέλη των οικογενειών και των συγγενών.
Για τις αγορές της τελευταίας στιγμής το καταναλωτικό κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα, ενώ αύριο Μεγάλο Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή του Πάσχα και τη Λαμπρή Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά.

Από την Τρίτη 10 Απριλίου επανέρχεται το θερινό ωράριο όπως προβλέπεται από  το άρθρο 12 του Ν. 3377/2005, σύμφωνα με το οποίο η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δεν μπορεί να ξεπερνά από Δευτέρα έως και Παρασκευή την 21.00 και το Σάββατο την 20.00