Ξανά η Κως στο  ποδηλατικό προσκήνιο

Περισσότεροι από 200 ποδηλάτες από 16 χώρες θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, το διάστημα 13 έως και 15 Απριλίου στην Κω υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ε.Ο. Ποδηλασίας  με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κω, την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο Κω. Το «UCI Kos Gran Fondo» είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα νησί, όπως η Κως, με ποδηλατική κουλτούρα, να μπει στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος και να επιμηκύνει την τουριστική του περίοδο με τη συνεργασία των φορέων.

Περισσότερα για όλους όσοι θέλουν να ξέρουν πώς θα διεξαχθεί ο αγώνας στην Κω:
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν:
•    Όσοι από τους συμμετέχοντες εκδώσουν ημερήσια άδεια συμμετοχής, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
•     Όσοι διαθέτουν Master license
•     Όσοι διαθέτουν δελτίο "ELITE"
με εξαίρεση:
1.     Κάθε αθλητής που έχει κατά τη διάρκεια του χρόνου εκδώσει δελτίο σαν μέλος μιας ομάδας που έχει εγγραφεί στη UCI.
2.     Κάθε αθλητής που έλαβε μέρος μέσα στο χρόνο, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκούς αγώνες, Παγκόσμια κύπελλα, σε οποιαδήποτε κατηγορία εκτός από τη κατηγορία Master.
3.     Κάθε αθλητής που κέρδισε βαθμούς σε αγώνα της UCI το 2017.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ
Το ΚOS Granfondo 2018 προκρίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βαρέζε της Ιταλίας (30/8/2018-2/9/2018), με 2 τρόπους, όπως παρακάτω:
1.     Το 25% από την Ατομική Χρονομέτρηση κάθε ηλικιακής κατηγορίας .
2.     Το 25% κάθε ηλικιακής κατηγορίας από τον αγώνα της αντοχής.

ΚΑΡΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ
Ο διοργανωτής θα μοιράσει 10 κάρτες ελευθέρας (5 για την ατομική χρονομέτρηση & 5 για τον αγώνα αντοχής) σύμφωνα με: α) Τον/την συμμετέχοντα/ουσα ο οποίος/α είχε πτώση με εγκατάλειψη κατά τη διάρκεια των αγώνων με αναγνωρισμένα τραύματα ή καταστροφή του ποδηλάτου του. β) Τον/την συμμετέχοντα/ουσα ο οποίος/α υποστηρίζει διαχρονικά τη διοργάνωση.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΤΥΠΟΙ ΑΓΩΝΩΝ του ΄΄KOS Granfondo 2018’’
I. Ημερομηνία: Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 ‘’KOS GranFondo 2018’’
Ατομική Χρονομέτρηση ΙΤΤ
Εκκίνηση: 14:00
Εκκίνηση – Τερματισμός: Μαρίνα Κω Απόσταση: 20.65 χλμ.

Ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, με εκκίνηση πρώτου αθλητή στις 14:00. Οι αθλητές θα ξεκινούν ανά 1 λεπτό. Από την ατομική χρονομέτρηση υπάρχει επίσης πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.

Σημείωση: Επιτρέπεται η χρήση ποδηλάτων ατομικής χρονομέτρησης.
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.kosgranfondo.gr
Σύμφωνα με τους κανόνες του UGFWS, οι αθλητές δεν επιτρέπεται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

Μετά τον τερματισμό των αθλητών/τριων δεν επιτρέπεται η επιστροφή τους από την τέντα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.
Περιγραφή αγώνα: Οι συμμετέχοντες διανύουν 10.3 χλμ. πριν κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν για τερματισμό.

II. Ημερομηνία: Κυριακή 15 Απριλίου 2018 ‘’ΚΟS GranFondo 2018’’
Αγώνας Αντοχής ROR
Εκκίνηση: 09:00
Εκκίνηση – Τερματισμός: Εκκίνηση από τη Μαρίνα της Κω και τερματισμός στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα. Θα υπάρξει προ εκκίνηση 4 χλμ.
Απόσταση: 114 χλμ.

Το 25% από κάθε κατηγορία συμμετεχόντων προκρίνεται αυτόματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Σημείωση: Από τον αγώνα αντοχής υπάρχει επίσης πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.kosgranfondo.gr
Σύμφωνα με τους κανόνες του UGFWS, οι αθλητές δεν επιτρέπεται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Σύμφωνα με τον κανονισμό του αγώνα, οι αριθμοί των αθλητών θα καθορίζουν και το box της εκκίνησής τους. Έτσι στο πρώτο box θα είναι οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα συμπληρώνονται από τον πρώτο πρωταθλητή των χωρών τους στην ηλικιακή κατηγορία που ανήκουν.
Θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες που εγγράφηκαν νωρίτερα.
Η τελική σειρά εκκίνησης παρακαλούμε να τηρηθεί χωρίς προβλήματα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα σε κρίσιμα σημεία που κρίνουν οι διοργανωτές θα υπάρχει εντονότερη παρουσία ασθενοφόρων, αγωνοδίκου επιτροπής και εθελοντικών ομάδων παροχής βοήθειας.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
H Οργανωτική επιτροπή θα βραβεύσει του τρεις πρώτους νικητές από κάθε ηλικιακή κατηγορία με διάφορα έπαθλα και μετάλλια, ανά αγώνα. Λεπτομέρειες όσον αφορά στα έπαθλα του αγώνα θα παρουσιαστούν στην επίσημη ιστοσελίδα
www.kosgranfondo.gr, μέσα στο χρόνο.
Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα σε περίπτωση μικρής συμμετοχής στην κατηγορία των Γυναικών, να τροποποιήσει τις ηλικιακές κατηγορίες στις απονομές.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ο διοργανωτής έχει την υποχρέωση βάσει των κανονισμών της Union Cycling International και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας της ασφάλισης των συμμετεχόντων με ασφάλιση αστικής ευθύνης στους αγώνες του γύρου.

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει συνοδεία αυτοκινήτων για service με ποδήλατα και ρόδες. Αυτά θα βρίσκονται στο μπροστινό γκρουπ στη μέση και στο τέλος του αγώνα. Επιπλέον μηχανική κάλυψη θα παρέχεται στις Feeding zones.
Αντίστοιχη κάλυψη θα παρέχεται από ασθενοφόρα τα οποία θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, όπου κρίνουν οι διοργανωτές ότι υπάρχει επικινδυνότητα. Επιπλέον εθελοντικές ομάδες θα βρίσκονται στα Feeding zones και στην περιοχή εκκίνησης – τερματισμού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή τους αριθμούς που θα παραλάβουν οι αθλητές πρέπει στο πίσω μέρος να γράψουν το όνομά τους, την ομάδα αίματος, αναφορά χρόνιας κατάστασης π.χ άσθμα, κάποια λήψη φαρμάκων εκείνη την περίοδο και τέλος τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας με συγγενή τους.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
Η Οργανωτική επιτροπή του "KOS GranFondo 2018", αποποιείται κάθε ευθύνης για ατύχημα ή ζημιές που μπορούν να συμβούν πριν, κατά και μετά τον αγώνα, μεταξύ των συμμετεχόντων τους ή με τρίτα πρόσωπα. Επίσης η Ο.Ε διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά τον αγώνα. Πρόσωπα τα οποία δεν εγγράφηκαν για να συμμετάσχουν στον αγώνα απαγορεύεται να εμπλακούν με τους συμμετέχοντες. Σε άλλη περίπτωση θα διώκονται νομικά από τον διοργανωτή με τη κατηγορία του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Ο διοργανωτής, η τροχαία και το Λιμεναρχείο Κω, θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν υψηλή οδική ασφάλεια και κάλυψη μέχρι και 30' στους συμμετέχοντες από το πρώτο γκρουπ, αν και αυτό δεν εγγυάται πλήρη ασφάλεια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ
•    Συμμετέχοντας που θα ξεκινήσει με αριθμό άλλου ποδηλάτη θα αποβάλλεται από τον αγώνα και βάσει κανονισμού της UCI, θα αποκλείεται από αντίστοιχες διοργανώσεις για 1 έως 3 χρόνια.
•    Αποκλεισμός θα επιβάλλεται σε ποδηλάτες οι οποίοι θα πετούν σκουπίδια εκτός των ζωνών τροφοδοσίας. Η ποδηλασία διαφημίζεται ως ένα οικολογικό άθλημα και έτσι θα πρέπει να το υπερασπιστούμε.