Η πρώτη τετράδα αγώνων  για τη φάση των “16”

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Απριλίου θα ξεκινήσει η β’ φάση του 3ου εργασιακού τουρνουά μπάσκετ, που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου το Ροδίων Άθλησις. 

Στη φάση των «16», προκρίθηκαν σχεδόν όλες οι ομάδες καθώς αποκλείστηκαν μόλις τρεις, οι Airball από τον Α’  Όμιλο και οι Starters, Rainbows από το Β’. 
Τα οχτώ ζευγάρια θα αναμετρηθούν σε δύο Σαβ/κα, με τα πρώτα τέσσερα να ορίζονται το διήμερο 14-15/4.

Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο στις 17.00’ με το παιχνίδι Small Ball – Modela. Οι Small Ball τερμάτισαν έκτοι στο Β’  Όμιλο, με τέσσερις νίκες και πέντε ήττες, ενώ τα Modela (περσινοί νικητές του τουρνουά) ήταν τρίτα στον Α’ Όμιλο, με πέντε νίκες και τρεις ήττες. 
Αμέσως μετά (19.00’), θα παίξουν η Αστυνομία (όγδοη στον Α’ Όμιλο με μόλις μία νίκη σε οχτώ αναμετρήσεις) με τους πρωτοπόρους του Β’ Ομίλου και περσινούς φιναλίστ, Underdogs, οι οποίοι στην τελευταία αγωνιστική ευνοήθηκαν με ισοβαθμία και πέρασαν στην κορυφή, με συνολικό απολογισμό οχτώ νίκες, μία ήττα. 

Την Κυριακή, η Πυροσβεστική, έβδομη στον Α’ όμιλο επίσης με μόλις μία επιτυχία στα οχτώ ματς, θα αντιμετωπίσει τον Διγενή Κοσκινού by Κολλέγιο, ο οποίος «έσπασε» το αήττητο της Χαβαλένθια στο Β’ Όμιλο, έχοντας ο ίδιος οχτώ νίκες και μία ήττα, αλλά στην ισοβαθμία έμεινε δεύτερος. 
Τέλος, η μοναδική αήττητη ομάδα της διοργάνωσης, ο Ιβίσκος, θα παίξει με τους Χαβαλέικερς, οι οποίοι κατέλαβαν την όγδοη θέση του Β’ Ομίλου, με δύο νίκες και εφτά ήττες. 
Τα υπόλοιπα τέσσερα ζευγάρια είναι Νιοχώρι – Panthers, Βενετόκλειο – Eco prime, Epavlis – Χαβαλένθια και Crows – Buzzer Beaters. 

Το πρόγραμμα καταρτίστηκε ως εξής:
Σάββατο 14 Απριλίου
Ροδίων Παιδεία (17.00’) Small ball – Modela
Ροδίων Παιδεία (19.00’) Αστυνομία – Underdogs

Κυριακή 15 Απριλίου
Ροδίων Παιδεία (17.00’) Πυροσβεστική – Διγενής
Ροδίων Παιδεία (19.00’)  Ιβίσκος – Χαβαλέικερς.