Στο ακριτικό Καστελλόριζο για το Πάσχα ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης

Στο Καστελλόριζο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης ο οποίος θα περάσει μαζί με τους ακρίτες κατοίκους του νησιού τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Κατά την παρουσία του στο νησί ο κ. Φλεβάρης, είχε συνεργασία με το δήμαρχο κ. Σαμψάκο, συνάντησε πολλούς κατοίκους της Μεγίστης, ενώ επισκέφθηκε τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη.

Επίσης επισκέφθηκε τη δύναμη του πολεμικού ναυτικού ,του λιμενικού σώματος και της ελληνικής αστυνομίας που βρίσκονται στη Μεγίστη καθώς και τη στρατιωτική μονάδα διοίκησης του νησιού και ευχήθηκε στο διοικητή και τους στρατιώτες που υπηρετούν στο σύμπλεγμα Μεγίστης , υγεία, δύναμη και καλή ανάσταση, τονίζοντας ότι η σκέψη όλων είναι κοντά τους.

 

 

Με δήλωσή του στη «Ροδιακή» ο κ. Φλεβάρης τόνισε ότι το Καστελλόριζο που έχει πλημμυρίσει από κόσμο για το Πάσχα στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας αυτές τις δύσκολες μέρες.

Μάλιστα όπως είπε το όμορφο ακριτικό μας νησί έχει πλημμυρίσει από κόσμο ενώ η εκκλησία του αγίου Κωνσταντίνου όλες αυτές τις μέρες γέμισε με πιστούς θυμίζοντας τις μέρες της παλιάς του δόξας και της μεγάλης του αίγλης.

Ο πατέρας Γεώργιος εφημέριος Μεγίστης είχε την ευκαιρία να λειτουργήσει και με την παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών, αλλά και Καστελλοριζίων από διάφορα μέρη.

 

 

Ως εκπρόσωπος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης μετέφερε τη θέση της περιφέρειας ότι : «η Ελλάδα αρχίζει και τελειώνει στο Καστελλόριζο και σε όλα τα ακριτικά νησιά. Εδώ είναι η θέση μας και η καρδιά μας».

Παράλληλα ευχήθηκε το φώς της Ανάστασης να φωτίσει την ψυχή και την πατρίδα μας και το καλοκαίρι που θα έρθει να είναι ένα καλοκαίρι ειρηνικό με ανάπτυξη και πρόοδο. Τέλος ο κ. Φλεβάρης έστειλε το μήνυμα ότι οι άνθρωποι που ζουν και δημιουργούν στη Μεγίστη, πραγματικά φυλάττουν Θερμοπύλες, δίνοντας σε όλους το παράδειγμα.

Σημειώνεται τέλος ότι το πλοίο «Πάτμος» πραγματοποίησε εκδρομή στο νησί, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να το επισκεφτεί και να συνεορτάσει με τους ντόπιους το Πάσχα, στέλνοντας και εκείνος από την πλευρά του μήνυμα συμπαράστασης στους ακρίτες του.