Σεμινάριο στη Ρόδο για τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτομίες στον τουρισμό

Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Bournemouth και τον Καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη, διοργανώνει σεμινάριο με έμφαση στη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών για την παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις. 

Το σεμινάριο θα έχει τέσσερις θεματολογίες: 
Α. Καινοτομία ως πηγή ανταγωνιστικότητας στον τουρισμό και τη φιλοξενία. 
Β. Εξατομικευμένες υπηρεσίες και συμμετοχή στην δημιουργία της εμπειρίας του πελάτη.
Γ. Διαχείριση ταλέντου και στρατηγικές για ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών.
Δ. Smart tourism – καινοτομίες και «έξυπνοι» προορισμοί.

Τον καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη, θα πλαισιώσουν οι καθηγητές Δρ. Λία Μαρινάκου και Dr. Hanaa Osman, συνεργάτιδές του στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth. 

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 5 ωρών (16.00-21.00) σε χώρο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Συλλόγου ενώ υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για συμμετοχές εκτός συλλόγου με συμβολικό κόστος 60 ευρώ. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης από τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου. 

Για δηλώσεις συμμετοχής αποστολή e-mail στην Ταμία του Συλλόγου, κα. Παθιάκη Μαρία στο pathiaki@otenet.gr.

Ημερίδα ποιότητας
Την επόμενη μέρα, ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει την πέμπτη ημερίδα ποιότητας που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Olympic Palace, με πλήθος αξιόλογων ομιλητών. 

Συγκεκριμένα για  5η συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρό­δου, διοργανώνει την ημερίδα ποιότητας τουρισμού της Ρόδου, «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα», το Σάββατο 14 Απριλίου, στο Ξενοδοχείο Olympic Palace, στην Ιξιά από τις 09.00-15.30.

Οι ομιλητές που μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι,
- Ιωάννης Αφουκατούδης – Thomas Cook Austria
- Μανώλης Απλαδενάκης – TEZ Tours
- Helene Rothe – TUI Group
- John Taylor – Jet 2 Holidays
- Δημήτρης Μπούχαλης – Πανεπιστήμιο του Bournemouth
- Ανέστης Αναστασίου – Anatolia College
- Άρης Ίκκος - INSETE
- Λία Μαρινάκου – Πανεπιστήμιο του Bournemouth

- Γιάννης Φώτης - Σύμβουλος Marketing, Διευθύνων της εταιρείας συμβούλων NovusMind Ltd.
- Στράτος Μιλτιάδου –Υπεύθυνος Wind Business Marketing
- Σωτήρης Μυλωνάς – Travelife
- Κατερίνα Σιγάλου – Agrospecom
- Κώστας Νικολαίδης – STR
- Κατερίνα Πολλάτου – Fraport

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και ειδικά για τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό. 

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, η ημερίδα αφορά όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό και όλους τους πολίτες με ευαισθησία και όραμα.

Στόχος και σκοπός να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της Ρόδου, να βελτιωθεί η ποιότητα, να αναδειχτούν όλες οι ομορφιές του νησιού, και να βελτιωθούν οι υποδομές του τόπου καθώς και οι παροχές των υπηρεσιών μας. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με την αρμονική συνεργασία αρχών, φορέων και επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: 
09:00-09:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΚΑΦΕΣ 

09:30-09:50 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ 

09:50-10:00 ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΙΓΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΔΞΡ  «ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ». Συντονιστής: Γεώργιος Ματσίγκος 

10:00-10:15 THOMAS COOK AUSTRIA-IOANNIS AFUKATUDIS-CEO THOMAS COOK AUSTRIA 

10:15-10:30 JET 2 HOLIDAYS-JOHN TAYLOR – GENERAL MANAGER – CONTRACTING - “QUALITY – KEY TO SUCCESS: A TOUR OPERATOR’S PERSPECTIVE” 

10:30-10:45 TUI-HELENE ROTHE-CUSTOMER SATISFACTION MONITORING-“TUI QUALITY MANAGEMENT-RHODES vs.COMPETITORS & WHAT MILLENIALS ACTUALLY WANT” 

10:45-11:00 TEZ TOURS – MANOLIS APLADENAKIS – GENERAL MANAGER - “ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ” 

11:00-11:15 FRAPORT – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ – AIRLINE MARKETING & DEVELOPMENT MANAGER – COMMERCIAL & BUSINESS DEVELOPMENT - “RODOS AIRPORT DIAGORAS: TRAFFIC DEVELOPMENT & THE WAY FORWARD” 

11:15-11:45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 

11:45-12:00 ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ-ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗ-ΤΑ». Συντονιστής: Γεώργιος Ματσίγκος 

12:00-12:15 INSETE-ΑΡΗΣ ΙΚΚΟΣ-RESEARCH DIRECTOR-“ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΡΟΔΟ, ΚΩ, ΛΟΙΠΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ” 

12:15-12:30 ANATOLIA COLLEGE-ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-COORDINATOR HOSPITALITY & TOURISM -ASSISTANT PROFESSOR-“Η ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ” 

12:30-12:45 STR-ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ-MIDDLE EAST, AFRICA AND GREECE EXECUTIVE-“RAISING THE BAR: HOTEL PERFORMANCE BENCHMARKING WITH STR” 

12:45-13:00 TRAVELIFE-ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ TRAVELIFE ΕΛΛΑΔΟΣ-“ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ” 

13:00-13:15 AGROSPECOM-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΓΑΛΟΥ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ AGROSPECOM-“ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ ΠΕΛΑΤΗ”

13:15-13:30  BOURNEMOUTH UNIVERSITY-ΔΡ.ΛΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ-“ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ” 

13:30-14:15 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 

«ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ MARKETING» 
Συντονιστής: Γεώργιος Ματσίγκος 

14:15-14:30 BOURNEMOUTH UNIVERSITY – PROFESSOR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ – “SMART TOURISM AND HOSPITALITY: HORIZON 2030” 

14:30-14:45 WIND-ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ WIND BUSINESS MARKETING-“CONNECTIVITY AND QUALITY ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ” 

14:45-15:00 NOVUS MIND LTD.-ΔΡ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΗΣ- “ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ MARKETING ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ” 

15:00- ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΔΡ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ.