Εργαστήρι γαστρονομίας: παραδοσιακή-βυζαντινή κουζίνα

Εργαστήρι γαστρονομίας: παραδοσιακή-βυζαντινή κουζίνα

Εργαστήρι γαστρονομίας: παραδοσιακή-βυζαντινή κουζίνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 569 ΦΟΡΕΣ

Από το Μεσαιωνικό Ρόδο και το ΚΕΚ Γεννηματάς

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου και της Γαστρονομικής Πρωτεύουσας, με τη Συνεργασία του ΚΕΚ "Γ. Γεννηματάς" και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από ίδιους πόρους, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι για την τοπική, κυρίως, παραδοσιακή κουζίνα που οι ρίζες της ανάγονται στην εποχή του Βυζαντίου και όποιες επιρροές δέχτηκε στο πέρασμα των χρόνων.

Αρχικά θα γίνει μία θεωρητική παρουσίαση για τα υλικά, τις μεθόδους, τα σκεύη, τα συμπόσια αλλά και τις κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος καθώς δεν υπήρχε ενιαία βυζαντινή κουζίνα. Αντίθετα, αυτή αντανακλούσε το πολύμορφο εθνοτικό, φυλετικό και πολιτισμικό μωσαϊκό που συγκροτούσε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Στη συνέχεια ακολουθούν εργαστήρια που αφορούν την υλοποίηση συνταγών της εποχής αλλά και επίσκεψη σε χωριά, όπου γιαγιάδες θα παρουσιάσουν τον τρόπο παρασκευής των παραδοσιακών συνταγών που οι ρίζες τους ανάγονται στο Βυζάντιο.

Τέλος, η ομάδα θα εκπαιδευτεί στην αναπαράσταση οργάνωσης μεσαιωνικών-βυζαντινών συμποσίων και θα παρουσιάσει μία εργασία από όσα διδάχτηκε, στο πλαίσιο του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου. Σκοπός είναι η δημιουργία ομάδας μεσαιωνικής γαστρονομίας που θα συμμετέχει ενεργά στο μεσαιωνικό φεστιβάλ και θα εντρυφήσει στα μυστικά της ιστορικής κουζίνας.

Εκπαιδευτές: Σουζάνα Ιωακειμίδου - Διαιτολόγος / Διατροφολόγος Άννα Αχιολά - Οργάνωση Εκδηλώσεων Ζώσας Ιστορίας.
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΙΝΙΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ: ΠΕΜΠΤΗ 19/4/2018 ΛΗΞΗ : ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4/2018
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ: ΠΕΜΠΤΗ 19/4 - ΣΑΒΒΑΤΟ 21/4 & ΠΕΜΠΤΗ 26/4: 6:30-9:00 ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4/2018: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 10:00-17:00 ΣΤΗ ΜΟΝΟΛΙΘΟ
Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ χαρακτήρες, έως τις 18 Απριλίου.
http://www.katartisi-pnai.gr/index.php/el/programmata-dodekanison/2-uncategorised/520-d18-a06-019

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές