Η καρδιά του σκακιού χτυπά στη Λέρο…

Συνέχεια σήμερα στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Σκάκι της Λέρου όπου συμμετέχει και η αποστολή του Ιππότη με σημαντικούς σκακιστές κάθε ηλικίας από τη Ρόδο.

Η διοργάνωση αυτή ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και ολοκληρώνεται μεθαύριο.

Το ξενοδοχείο Crithoni’s Paradise έχει παραχωρήσει μια από τις αίθουσές του όπου και διεξάγονται το Πρωτάθλημα Αιγαίου (ΠΟΑ), το Κύπελλο Αιγαίου, το Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, το 1Ο ατομικό τουρνουά «Αιγαίας» και άλλες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η ΤΕΣΣ Αιγαίου και το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου Άρτεμις, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πέρσι η διοργάνωση αυτή είχε γίνει στην Αντίπαρο με εκπληκτική παρουσία του Ιππότη, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί, πως η αιγαιοπελαγίτικη αυτή συνάντηση διεξάγεται ώστε τα μέλη από τους ομίλους του Αρχιπελάγους να δίνουν μέσα σ’ ένα διάστημα πέντε ημερών όλους τους προβλεπόμενους αγώνες με τα λιγότερα δυνατά έξοδα στις μετακινήσεις αλλά και τη διαμονή.

Η συνέχεια του προγράμματος στους αγώνες της Λέρου:

ΠΕΜΠΤΗ 12/4
10:00' Κύπελλο (Ημιτελικοί), Νεανικό, 3ος Γύρος, Αιγαίας 3ος γύρος
17:30' ΠΟΑ, 3ος Γύρος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/4
10:00' Κύπελλο (Τελικοί), Νεανικό 4ος Γύρος, Αιγαίας 4ος γύρος
17:30' ΠΟΑ, 4ος Γύρος

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/4
9:00' Νεανικό, 5ος Γύρος, Αιγαίας 5ος γύρος
15:00' ΠΟΑ, 5ος Γύρος
19:00’ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Πώς θα προκύψει η κατάταξη από τους συγκεκριμένους αγώνες:
Κατάταξη παικτών ανά σκακιέρα: Σύμφωνα με τη γενική προκήρυξη για τα ομαδικά πρωταθλήματα τα ομαδικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών σε όλη τη χώρα διεξάγονται βάσει του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και βάσει των τροποποιήσεων και συμπληρώσεων αυτού.

Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους Κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ και με τις ερμηνευτικές διατάξεις της Επιτροπής Κανονισμών της FIDE, της Τεχνικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΣΟ (Κ.Α. άρθρο 1.22)»

Για το θέμα της κατάταξης των σκακιέρων στις γενικές σκακιέρες  για την Α’ εθνική, αλλά και σύμφωνα με τη γενική οδηγία της ΚΕΔ, χρησιμοποιείται πρώτα το διεθνές ΕΛΟ και αν δεν υπάρχει διεθνές, τότε λαμβάνεται υπόψη το εθνικό.

Οι σκακιστές που ανήκουν σε Ομοσπονδία άλλης χώρας, είτε αγωνίζονται ως αλλοδαποί-κοινοτικοί, είτε ως ομογενείς, κατατάσσονται στη σειρά σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο βαθμό αξιολόγησής τους στους διεθνείς πίνακες ΕΛΟ της FIDE. Αυτό ισχύει ακόμα και αν στο παρελθόν είχαν αξιολογηθεί στους Εθνικούς πίνακες ΕΛΟ.

Για το Κύπελλο Αιγαίου: Όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό σκακιστή η δήλωση του οποίου θα γίνεται πριν την έναρξη των περιφερειακών κυπέλλων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις.

Τα σωματεία της Α’ Εθνικής Κατηγορίας και όσα αγωνίζονται σε προκριματικούς ομίλους για την Α’ εθνική (ΠΟΑ) μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν μόνο αλλοδαπό σκακιστή (κοινοτικό ή μη).

Στην περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη κοινοτικό αλλοδαπό σκακιστή θα πρέπει να το αναφέρουν στη δήλωση συμμετοχής πριν την έναρξη των περιφερειακών κυπέλλων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών τους παραθέτοντας και το ονοματεπώνυμο του συγκεκριμένου σκακιστή καθώς και το FIDE ID του.

Η συμμετοχή σε ομαδικούς αγώνες αλλοδαπών σκακιστών κοινοτικών ή μη δεσμεύει τα σωματεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (2018) για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις της ΕΣΟ.
Πρωτάθλημα Αιγαίου (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής)
Κύπελλο Ελλάδος
Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων
Επιτροπή Ενστάσεων:
Η Επιτροπή Ενστάσεων θα συγκροτηθεί μία μέρα πριν την έναρξη των αγώνων και αυτή θα είναι τριμελής.