Τι θα γίνει με τον ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύμης;

Τι θα γίνει με τον ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύμης;

Τι θα γίνει με τον ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύμης;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 913 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό και υφυπουργό Ναυτιλίας, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, απέστειλαν ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του νησιού, ζητώντας να δοθούν λύσεις.

Ειδικότερα, η Ένωση Ξενοδόχων Σύμης, αναφέρει στην επιστολή της τα εξής:

«Ως ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, σας παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, από την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σύμης-Ρόδου τις πρωινές ώρες και Ρόδου-Σύμης τις απογευματινές ώρες.

Συγκεκριμένα, εκτός από την Τετάρτη και την Παρασκευή δεν υπάρχει άλλη ημέρα κατά την οποία να υπάρχει δρομολόγιο από Σύμη για Ρόδο το πρωί και από Ρόδο για Σύμη το απόγευμα.

Η έλλειψη ανταπόκρισης μειώνει κατακόρυφα τις αφίξεις των μόνιμων τουριστών στο νησί μας γιατί τους αναγκάζει να διανυκτερεύουν δύο ημέρες στο νησί της Ρόδου, μία κατά την άφιξή τους και μία κατά την αναχώρησή τους. Παρακαλούμε όπως κατανοήσετε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στις δύσκολες εποχές που επιβιώνουμε.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας».

Οι επιχειρηματίες
«Κύριε Υπουργέ,
Η Σύμη τα τελευταία χρόναι παρουσιάζει αυξανόμενη πτωτική τάση στις διανυκτερεύσεις των επισκεπτών, αιτία η έλλειψη ανταπόκρισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι της Ρόδου. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην επιλέγεται η Σύμη για ολιγοήμερες και όχι μόνο διακοπές.

Η ύπαρξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων μόνο πρωινές ώρες από Ρόδο για Σύμη, κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ουσιαστικά ακυρώνει την ύπαρξη του αεροδρομίου της Ρόδου για την Σύμη, στην βάση του οποίου επενδύει την τουριστική της ανάπτυξη η Σύμη.

Αίτημά μας, κατά την θερινή περίοδο επιθυμούμε την καθιέρωση, από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, καθημερινών αυθημερών δρομολογίων, με αναχώρηση από το λιμάνι της Σύμης τουλάχιστον μετά τις 08.00 και από το λιμάνι της Ρόδου μετά τις 18.00.

Θεωρούμε δεδομένη την υλοποίηση του παραπάνω αιτήματος, μιας και απευθυνόμαστε στο κατάλληλο πρόσωπο και γνώστη των προβλημάτων του νησιού μας».

Διαβάστε ακόμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο

Νικητιάδης στη Βουλή: «Χωρίς γιατρό η Σύμη. Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι»