Μόνο... δέκα από τους 130 απολυόμενους θα προσληφθούν!

Οι προσωρινοί πίνακες για τις μόνιμες προσλήψεις που θα γίνουν (και) στο Δήμο της Ρόδου στον τομέα της καθαριότητας και των ανταποδοτικών υπηρεσιών εκδόθηκαν από τον ΑΣΕΠ και από τους εκατόν τριάντα απολυόμενους περίπου, μόνο οι δέκα πληρούν τα κριτήρια για να προσληφθούν, με τους ίδιους να κάνουν γνωστό ότι προτίθενται να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή!

Αναλυτικά:
Η Δημοτική Αρχή
Για το θέμα έκανε, χθες, δηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος ο οποίος και αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κομμάτι του διαγωνισμού που είναι η έκδοση των προσωρινών πινάκων από τον ΑΣΕΠ για τις μόνιμες, πλέον, θέσεις που θα πάρουν οι Δήμοι στον τομέα της καθαριότητας και των ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Για το Δήμο Ρόδου αφορούσε τις 70 από τις 75 θέσεις που είχε προκηρύξει συνολικά και οι άλλες πέντε θα καλυφθούν μέσω ειδικής διαδικασίας για ΑμΕΑ και πολύτεκνους από τον ΟΑΕΔ. Όπως τόνισε ο Γενικός, πρόκειται για τους προσωρινούς πίνακες αφού ο ΑΣΕΠ δεν έχει προχωρήσει ακόμη στον έλεγχο των δικαιολογητικών ουσιαστικά, έχει μόνο αποδεχθεί τις υπεύθυνες δηλώσεις όλων των αιτούντων και έχει καταρτίσει κάποιους προσωρινούς πίνακες με τα μόρια.

Οι Δήμοι, έχουν τώρα τη δυνατότητα, είναι στη δική τους διάθεση δηλαδή, να προχωρήσουν σε σύναψη προσωρινών συμβάσεων με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου μέχρι την έκδοση των προσωρινών πινάκων. Ο Δήμος Ρόδου, λοιπόν, θα προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία και θα καλέσει όλους τους επιτυχόντες σε αυτό το διαγωνισμό να έρθουν να υπογράψουν συμβάσεις. 

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Γενικός, αν και η αρχική οδηγία από το Υπουργείο ήταν να ζητήσουν μόνο πτυχία εκπαίδευσης ή άδειες ασκήσεως επαγγέλματος-αν απαιτείτο από την ειδικότητά τους-η νεότερη οδηγία είναι, για να διευκολύνουν το έργο του ΑΣΕΠ, να προχωρήσουν σε συλλογή όλων των δικαιολογητικών που έχουν δηλώσει οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες. Αυτό, στην πράξη, σημαίνει ότι όποιος έρθει θα πρέπει να έχει μαζί του ό,τι έχει δηλώσει στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (σ.σ. για εμπειρία, χρόνο ανεργίας κτλ.).

Ουσιαστικά, δηλαδή, οι Δήμοι θα κάνουν το πρώτο φιλτράρισμα για τον ΑΣΕΠ και όσοι από τους υπαλλήλους φανεί τελικά ότι τα τυπικά τους προσόντα δεν ανταποκρίνονται σ’ αυτά που έχουν δηλώσει, ο Δήμος θα πρέπει να ειδοποιήσει τον ΑΣΕΠ και θα αποκλειστούν από τους οριστικούς πίνακες.
Επίσης, για όσους είναι επιλαχόντες και όχι επιτυχόντες, δεν υπάρχει δυνατότητα για τους προσωρινούς πίνακες να γίνει αναπλήρωση. Αυτό σημαίνει ότι, αν κάποια άτομα δεν προσληφθούν τελικά, οι επόμενοι στη λίστα θα πρέπει να περιμένουν την έκδοση των οριστικών πινάκων από τον ΑΣΕΠ για να προσληφθούν.

Δίμηνες συμβάσεις για πυροπροστασία
Ο Γενικός ενημέρωσε, επίσης, χθες, ότι εγκρίθηκε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης η απόφαση που έλαβε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου για την πρόσληψη πενήντα διμηνιτών με κύριο σκοπό την πυροπροστασία του νησιού όσον αφορά στο αστικό πράσινο. Δηλαδή, εργάτες, οδηγούς και χειριστές που θα πάνε στα πάρκα για να κάνουν κλαδέματα, αποψιλώσεις κτλ. για την πυροπροστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ενώ περιμένουν μέσα στις επόμενες ημέρες να έρθει και η έγκριση για τους ναυαγοσώστες ώστε να προχωρήσουν στην προκήρυξη και γι’ αυτούς για τις επτά παραλίες που είναι ο Δήμος υπεύθυνος.

Τέλος, ο Δήμος Ρόδου είναι ένας από τους 87 ανά τη χώρα που έχει εγκεκριμένο ψηφιακό οργανόγραμμα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Με νεότερη τροπολογία που πέρασε, ψηφίστηκε αυτό που δεν είχε ο Δήμος Ρόδου και είναι τα περιγράμματα εργασίας ειδικά για κάθε θέση και αποτελούσε μέχρι σήμερα απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο σύστημα κινητικότητας. Με τη νεότερη τροπολογία πλέον δεν είναι, συνεπώς ο Δήμος Ρόδου στον επόμενο κύκλο κινητικότητας θα είναι μέσα. Έτσι, έχει ήδη έτοιμο το αίτημα για δέκα-δεκαπέντε θέσεις, αναλόγως της έγκρισης που θα πάρει από το Υπουργείο, ώστε να προχωρήσουν σε προκήρυξη αυτών των θέσεων από το σύνολο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα.

ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος
ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος

Οι απολυόμενοι συμβασιούχοι
Στο θέμα αναφέρθηκαν χθες, τόσο με δηλώσεις τους όσο και με ανακοίνωσή τους, οι απολυόμενοι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του Δήμου της Ρόδου. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποί τους κ.κ. Γιάννης Γακούδης και Σάββας Τσαουσόπουλος ανέφεραν ότι προέβησαν σε ατομικές ενστάσεις, τις έστειλαν στον ΑΣΕΠ και προτίθενται να κάνουν ένσταση κατά της αξιολόγησης των πινάκων διότι θεωρούν ότι δεν είναι αξιόπιστη η όλη διαδικασία. 

Επίσης, διαπίστωσαν ότι στα αποτελέσματα του Δήμου δεν μετρήθηκε καν η εμπειρία, παρά την απόφαση Υπουργού, κ. Σκουρλέτη, που τους έδωσε τη δυνατότητα να έχουν 17 μόρια ανά μήνα δουλειάς κάτι που τους έδινε το δικαίωμα να μπουν επειδή ήταν ευχαριστημένοι από τη δουλειά τους και ξαφνικά βρέθηκαν…στ’ αζήτητα!
Οι απολυόμενοι συμβασιούχοι έκαναν, επίσης, γνωστή την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου αλλά και αγωγής. Όπως εξήγησαν, θεωρούν υπεύθυνο τον ΑΣΕΠ, ωστόσο πιστεύουν ότι αν ήθελε ο Δήμος να διασφαλίσει άτομα μπορούσε να καταρτίσει μία λίστα όπως έκανε ο Δήμαρχος της Πάτρας και έγινε δεκτή από τον ΑΣΕΠ. Τέλος, τα βάζουν με την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «ψηφοθηρία» αυτό που έκανε ενώ εκφράζουν το παράπονό τους για τους βουλευτές αλλά και το Εργατικό Κέντρο καθώς θεωρούν ότι δεν τους στήριξαν.

Αναλυτικά, αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν:
«Είμαστε οι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι που επί τρία χρόνια εργαζόμασταν στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ρόδου και σήμερα βρισκόμαστε απολυόμενοι από την κυβέρνηση που θα μας μονιμοποιούσε... μέσω ΑΣΕΠ!
Με ΑΣΕΠ προσληφθήκαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά η πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους απασχολήσιμους και όχι να έχουν σταθερή δουλειά, αλλά περιπλανόμενους στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, ευάλωτους, όμηρους και κακοπληρωμένους, μας πέταξε στα αζήτητα.

Αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε εξαρχής να δεχτεί την πρόταση νόμου που είχαμε καταθέσει πέρσι στη Βουλή και κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, έκανε ελιγμό με παράταση των συμβάσεών μας μέχρι το Μάρτη του 2018, προκηρύσσοντας ταυτόχρονα για όλους τους δήμους 8.166 θέσεις, ενώ οι ανάγκες στην καθαριότητα των δήμων είναι τριπλάσιες.

Γνωρίζουμε ότι δεν θέλουν ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι δήμαρχοι, αλλά ούτε και οι Ευρωπαίοι εταίροι τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δεν θέλουν εργαζόμενους με δικαιώματα και αξιώσεις για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Θέλουν τους ιδιώτες να μπαίνουν στις δημόσιες υπηρεσίες και να ξεκοκαλίζουν το χρήμα που βγαίνει από τη φτώχεια μας ως λαός. Ακόμα και για τους 8.166 εργαζόμενους που μπήκαν στις υπηρεσίες καθαριότητας, το κράτος δεν θα πληρώνει ούτε ένα ευρώ, αφού θα πληρώνονται από τα ανταποδοτικά των Δήμων, δηλαδή τα πανάκριβα τέλη που φορτώνουν σε όλους μας οι Δημοτικές Αρχές. 

Εμείς οι απολυόμενοι πρώην συμβασιούχοι - παρατασιούχοι, που εργαστήκαμε στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ρόδου τα τελευταία τρία χρόνια, δηλώνουμε τα εξής :
Δε δεχόμαστε την απόλυση και την επιστροφή των οικογενειών μας στην ανασφάλεια και την εξαθλίωση.
Δε δεχόμαστε να γυρίσουμε πάλι στην περιπλάνηση από δουλειά σε δουλειά, να είμαστε μισοάνεργοι - μισοεργαζόμενοι.

Δε θα καταφέρουν να μας βάλουν σε αντιπαράθεση με τους χιλιάδες ανέργους που διορίστηκαν τώρα.  Δε θα μας μετατρέψουν σε κανίβαλους, να σκεφτόμαστε «ο θάνατός σου η ζωή μου» για μια μπουκιά ψωμί. Θέλουμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια για όλο το λαό.
Θα παλέψουμε για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε».