Η Κως ως οικοδέσποινα  της ανάπτυξης στο στίβο

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΔΟΠΑΒΣ Κω συνδιοργανώνουν την «Αναπτυξιακή Συνάντηση Κλασσικού Αθλητισμού - Κως 2018» αύριο και την Κυριακή στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα.

Θα λάβουν μέρος 350 αθλητές – αθλήτριες αναπτυξιακών κατηγοριών στίβου, Παμπαίδων-Παγκορασίδων Κ16 και Πάιδων-Κορασίδων Κ18 από Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο, από τα αθλητικά σωματεία: ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, Ένωση Καζώνης-Κάλυμνος 2000, Γ.Σ. Εύδαμος Κω, Α.Ο. Ρόδου Ε&Μ Σταματίου, Α.Ο. Ρόδου Καλλιπάτειρα, ΓΑΣ Ρόδου Η Υγεία, Γ.Σ. Ιπποκράτης ο Κώος, Α.Σ. Νίκη Ρόδου, Γ.Σ. Νέων Λέρου, Α.Σ Ξάνθος ο Πάτμιος, Γ.Σ Διαγόρας Ρόδου, Δ.Ε.Α.Σ. Δάφνη Ρόδου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εδώ και αρκετά χρόνια στηρίζει το πρόγραμμα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, που πραγματοποιείται σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου καλύπτοντας τις μετακινήσεις των αθλητών - συνοδών για την ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού, ενώ οι Δήμοι των νησιών αναλαμβάνουν τη φιλοξενία.

Επίσης η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) στηρίζει τις μεγάλες διοργανώσεις όπως ο Μαραθώνιος Ρόδου και το Rungreece και τους Περιφερειακούς Αγώνες Νοτίου Αιγαίου.