Η εικόνα του φάιναλ φορ της Ρόδου

Ο Κώστας Αρσενιάδης, ως προπονητής της ομάδας βόλεϊ της Κηφισιάς, συμμετέχει ανελλιπώς σε F4 κυπέλλου από το 2014. . Με παρουσία στους τελικούς  στην Καλαμάτα, το 2016 στη Γλυφάδα και το 2017 στη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Αρσενιάδης,  γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά τις ειδικές συνθήκες της διοργάνωσης.

Ο κόουτς της Κηφισιάς ακτινογραφεί στο www.volleyball.gr  τα δύο ημιτελικά ζευγάρια Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Ηρακλής-Παναθηναϊκός και βγάζει τα κρυφά «κλειδιά» των αγώνων. Αναλυτικά…

Για τη διοργάνωση: «Σαν ονόματα είναι τα πιο ηχηρά κυρίως λόγω ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι υπήρχαν διοργανώσεις που η δυναμική συνολικά των 4 ομάδων ήταν καλύτερη. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό φάιναλ φορ και νομίζω ότι είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε προγνωστικά».

Για το φαβορί: «Η λογική και τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα δείχνουν Ολυμπιακό. Είναι ένα βήμα μπροστά από όλους. Αν το πάρει ο ΠΑΟΚ θα είναι έκπληξη. Ο Ηρακλής έχει ομάδα που στέκεται σε υψηλό επίπεδο και ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είναι της παλιάς καλής εποχής αλλά έχει δυναμική».

Για τους ημιτελικούς: «Στο ζευγάρι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα. Πρόβλεψη δεν θα κάνω γιατί σε έναν αγώνα όλα είναι πιθανά. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός θα προέρχεται από δύο τελικούς διοργανώσεων και ουδείς μπορεί να ξέρει με τι ψυχολογία θα πάει στη Ρόδο.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του προετοιμάζεται με στόχο μόνο τον ημιτελικό. Πιο αμφίρροπος θα είναι ο δεύτερος ημιτελικός. Είναι δύο ομάδες με τεράστια ιστορία στο άθλημα.  

Ο Ηρακλής θα έχει περισσότερο άγχος γιατί το δικό του «πρέπει» είναι μεγαλύτερο από ό,τι του Παναθηναϊκού. Αυτός ο Ηρακλής έχει φτιαχτεί για ψηλά ενώ ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Ρόδο χωρίς άγχος».

Τα «κλειδιά» των ομάδων: «Για τον Ολυμπιακό κλειδί αποτελεί η συνεργασία του Πολωνού πασαδόρου Ντρίζγκα με τον Φινλανδό διαγώνιο Οϊβάνεν. Επίσης, θα πρέπει να δούμε πώς ο Ολυμπιακός θα διαχειριστεί την κούραση από την Ευρώπη. Θα παίξει ρόλο η ψυχολογία, το κίνητρο, η ενέργειά του μετά τον ευρωπαϊκό τελικό.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει πολλά από το πώς θα αντιδράσουν οι δύο ακραίοι Σαφράνοβιτς και Κουμεντάκης.
Νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο ματς από τους ημιτελικούς.

 Για το άλλο ζευγάρι είμαι σίγουρος ότι ο Ηρακλής στηρίζει πολλά στην απόδοση των Προύσαλη, Αρμενάκη. Θα εξαρτηθούν πολλά από αυτή τη συνεργασία. Στον Παναθηναϊκό τώρα βαρόμετρο για μένα αποτελεί η παρουσία του διαγωνίου.

Αν ο Τζόνσον είναι σταθερός,  τότε ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερη τύχη απέναντι στα ψηλά μπλοκ που θα αντιμετωπίσει».