Η παράταξη Μαχαιρίδη ζητά να συζητηθεί το θέμα της Ryanair στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Επιστολή αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την  Ryanair στα νησιά μας απέστειλε η παράταξη Ν.Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας, ζητώντας μάλιστα να να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης  στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επιστολή αναφέρονται τα εξής:                                   

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

Κον. Κ. Μπιζά

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου

Κον Γ.Χατζημάρκο

 

ΘΕΜΑ: Συζήτηση στο Π.Σ. το θέμα που ανέκυψε με τη  Ryanair

Κύριε Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, ζητάμε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης  το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 15 Απριλίου, το θέμα που ανέκυψε για τα νησιά μας  με την αεροπορική εταιρεία low cost Ryanair.

Ειδικότερα, ζητούμε να ενημερωθούμε από την Περιφερειακή Αρχή αν γνώριζε την απόφαση της εν λόγω εταιρείας να προβεί στη  μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα και να σταματήσει πτήσεις της στο εσωτερικό της χώρας μας από και προς Αθήνα, όπως συνέβη με αεροδρόμιο της  Ρόδου και να διατηρήσει μόνο πτήσεις για τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι, μεταφέροντας αεροσκάφη από την Αθήνα (1) και τα Χανιά (1) σε βάσεις της στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου.

Γνωρίζετε πολύ καλά πως το νησί της Ρόδου αποτελεί έναν νευραλγικό προορισμό που αφήνει η Ryanair και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, γεγονός που θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην οικονομία του νησιού καθώς οι πτήσεις της low cost εταιρείας δεν εξυπηρετούσαν μόνο τους επισκέπτες του νησιού αλλά και τους κατοίκους του.

 

 

Ερωτήματα επίσης προκύπτουν και για το νησί της Κω καθώς ενώ η Περιφερειακή Αρχή πανηγύριζε για την «επιστροφή της αεροπορικής εταιρείας στο νησί της Κω, την πιθανή έναρξη πτήσεων στην Κάρπαθο καθώς και την ενίσχυση του προγράμματος της Ryanair σε Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη», η εταιρεία με ανακοίνωση της  αναφερόταν στο πτητικό πρόγραμμα της για Κω μέσω δύο διεθνών Γερμανικών αεροδρομίων έως το τέλος Οκτωβρίου 2018!!!

Η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να ενημερώσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου  και τους Ροδίτες αν είχε προβεί σε κάποιες ενέργειες προκειμένου να μην υποστεί το νησί της Ρόδου ένα τόσο σοβαρό πλήγμα. Γνώριζε για την απόφαση της Ryanair να προγραμματίσει τις πτήσεις από Γερμανία προς Κω ενώ την ίδια στιγμή επέλεγε να σταματήσει νευραλγικές πτήσεις του εσωτερικού όπως αυτή της Ρόδου;

 

Η εκκωφαντική σιωπή της μετά το ‘φιάσκο’ των επαφών και τους πανηγυρισμούς που καταρρίφτηκαν εν ριπή οφθαλμού, επιβεβαιώνουν πως η Περιφερειακή Αρχή για άλλη μια φορά παραμένει παρατηρητής των  αρνητικών εξελίξεων  που συμβαίνουν στα νησιά μας , είτε από κυβερνητικές επιλογές (όπως  πχ. ο ΦΠΑ), είτε από αποφάσεις εταιρειών ( όπως είναι  η Ryanair).

 

Οι ροδίτες ζητούν άμεσα απαντήσεις…Σαφώς και οι Κώοι μετά τις ‘παραπλανητικές’ ανακοινώσεις της Περιφερειακής Αρχής!!!

 

Η παράταξη

Ν.Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας